Belediye başkanı, AKP’li vekili hedef aldı, kongre karıştı...

Belediye başkanı, AKP’li vekili hedef aldı, kongre karıştı...

Balıkesir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Ahmet Edip Uğur, AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'yı hedef alınca AKP kongresinde ortalık karıştı.

AKP Burhaniye ilçe teşkilatının olağan kongresi Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığını Trabzon Milletvekili ve AKP Balıkesir İl Koordinatörü Muhammet Balta yaparken, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı giriş kapısında gergin anlar yaşandı.  AKP ilçe kongrelerinde ilk kez çevik kuvvet polislerinin görev aldığı gözlenirken, delegeler haricinde başka kimsenin salona alınmaması nedeni ile arbede çıktı. Kararı Divan Başkanı Muhammet Balta'nın aldığı öğrenildi.

AKP Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Ali Aydınlıoğlu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un liste savaşları verdiği kulislerde konuşulurken kürsüdeki atışmalara Divan Başkanı’nın sık sık müdahale ettiği görüldü.

VEKİLİ HEDEF ALDI

Burhaniye İlçe kongresinde Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Parti içinde böyle kendi görev yapan insanımızı, belediye başkanımızı, seçilmiş belediye başkanını kötüleyerek, hakaret ederek, hiçbir yere varamayız. Daha 2 yıl önceden milletvekilliği ve belediye bakanlığı hesabı yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin mimar üyesi, katibe hanım efendiye de söylüyorum. Yalan söyleyerek, iftira atarak hiçbir yere varamazsın” dedi.

DİVAN BAŞKANI MÜDAHALE ETTİ

Bu sözlerin üzerine Divan Başkanı Balta, müdahale ederek Edip Uğur'un konuşmasını bitirmesini istedi. Uğur daha sonra “Sayın Başkan Divan Başkanı, Edip Uğur ile mücadele edeceğim diyen, Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlarıyla işbirliği yapanlara söz söylemeyecek miyiz? Ayıp, utansınlar. Kongre yapıyoruz burada her şeyi söyleyeceğiz. Oldu bittiye getirerek kongre olmaz. Böyle olursa Ak Parti kaybeder. Allah birliğimizi beraberliğimizi yine bozmasın diyorum. Ülkenin kaderiyle Ak Parti'nin kaderi bir. Ak Parti kaybederse ülkemizin kaybedeceği ortada” dedi.

Uğur'un konuşmasını bitirmesini isteyen Divan Başkanı Muhammet Balta, “Hiç kimse kusura bakmasın. Bu partinin bir genel başkanı var. Dünya lideri var. Burada kimin hasbi, kimin hesabı olduğunu burada sizler kürsüde karar veremezsiniz. Böyle ben güçlüyüm, ben yaptım, ben kimseyi küçümsemedim. Kimse burada şunu söyleyemez. Gücü varsa çıkarım milletin önüne bağımsız, olurum o zaman söylerim ben. Hiç kimse kusura bakmasın” dedi. Bu sözlerin ardından Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Balıkesir AKP İl Başkanı Hasan Demiraslan ayağa kalkarak alkışladı.

401 delegenin 362'si kongreye gelerek oy kullandı ve tüm oylar geçerli sayıldı. Metin Örkçü'nün oluşturduğu beyaz liste 239 oy alırken, Murat Tuna'nın oluşturduğu kırmızı liste 123 oy alarak seçimi kaybetti.

(sözcü)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.