Şükrü ALNIAÇIK

Şükrü ALNIAÇIK

Bozkurt'a Düşman Olan…

Havai bir ideoloji gömleğini, şanlı bir üniformaya tercih etmiş eski bir asker, geçtiğimiz günlerde, askerlerin yaptığı "Bozkurt" işareti hakkında kendince bir şeyler söyledi.

Türk ordusunun tarihini, geleneklerini, hassasiyetlerini bilen ve son 57 yılda yaşadığı bütün yıpratıcı olayları yakından takip eden bir Türk Milliyetçisi olarak benim şu anda Türk ordusunda gördüğüm en büyük disiplinsizlik, bazı Türk subaylarının emekli olunca "Perinçekçi olması"dır.

Türk Milletinin % 1'inin bile itibar etmediği, mazisi karanlık bir adamın peşine takılmasıdır.

Bu yüzden bu milli tekzibin muhatap sayısı biraz fazladır.

Türk ordusu, tarihinin her döneminde bize dair semboller kullanmıştır.

Fransız Tarihçi Jean-Paul Roux, Osmanlı Devletinde Kanuni dönemini anlatırken, Türk ordusunun öncü birlikleri olan Akıncı Delilerin omuzlarına kartal kanadı, başlarına "kurt postu" taktıklarını büyük bir övgüyle anlatır.

Devletin karakteristik sembolü olan paraların üzerindeki resminden başlayarak "Bozkurt"un Türk İnkılabındaki yerini anlatmak, kitap hacmini bulacak bir çalışmadır.

Yani Bozkurt'un Atatürk cumhuriyetindeki simgesel değerini tartışmak anlamsızdır.

Bozkurtla İlgili Olarak Cevaplamamız Gereken Sorular Şunlardır:

***

1- Bozkurt'tan kimler rahatsız olmalıdır?

Türkiye'de Bozkurt'a yabancı olan hatta Milliyetçiler Bozkurt'u benimsedikçe Bozkurt düşmanlığı yapan iki ideolojik damar vardır.

Bunlardan biri Marksist Sol, diğeri de İslamcı Sağ'dır.

Her iki tarafın da karşı olduğu, aslında Bozkurt değil, Milliyetçiliği destekleyen mefhumlardır.

Dolayısıyla Bozkurt'un kültürümüzdeki yerinin bilimsel olarak ispatlanması, bu cenahları daha çok tahrik etmekte, daha da azdırmaktadır.

Hele de içlerinde etnik bir karın ağrısı olan kriptolar varsa; bunlar uysa da uymasa da düşmanlıklarına mazeret olacak kılıflar, ideolojik veya dini referanslar aramaktadır.

***

2- Semboller, markalar ve logoların etkili olduğu zihin inşası ve kamu diplomasisi dünyasında, binlerce yıllık milli bir kültürel motifin büyük bir değeri var mıdır?

Evet, dünyada bugün sembollerin, marka ve logoların iletişimde büyük bir kullanım alanı vardır. Reklam, propaganda ve tanıtım, yaklaşık yüz yıldır "alamet-i farika"lar (markalar) üzerinden yapılmaktadır.

Ak başlı Amerikan kartalının dünyanın her yerinde "patron"u hatırlatan bir sembol olarak dolaştığı günümüzde milli sembolleri etkin bir şekilde kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur.

Ayrıca Bozkurt'un selamlaşmada kullanılan bir el işareti olması da Türk birliğini pekiştirici bir avantajdır.

***

3- Atatürk'ün ısrarla sahip çıktığı Bozkurt, günümüze nasıl ulaşmıştır?

Bozkurt, 1960'lardan beri Türk Milliyetçileri, Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisinin mensupları tarafından kullanılmaktadır.

Atatürk'ün vazgeçemediği ay yıldızlı al bayrakla, bir ara benimsemeyi düşündüğü bozkurtlu gök bayrak ikilisinin, şu sıralarda sadece Milliyetçi- Ülkücü harekette yaşatılıyor olması anlamlıdır.

Tıpkı Türk Milliyetçiliğinin de sadece Ülkücü harekette yaşatılması gibi…

Milli Cumhuriyeti, önce dönmelere ve masonlara, sonra da FETÖ'ye ve kriptolara kaptıran maaşlı eyyamcıların, Atatürk'ün ihya ettiği milli değerlere gönüllü olarak sahip çıkan Ülkücülere söyleyecek bir sözü olmamalıdır.

***

4- Bilimden, milli edebiyattan, mitolojiden, kültürden, kısacası tarihten güç almanın, "milli ve yerli" siyasete faydası var mıdır?

Evet, Bozkurt, Türk düşmanlarını, kriptoları, ülke yanarken saçını tarayan asker düşmanlarını ve ottan başka derdi olmayan eyyam koyunlarını aynı anda rahatsız etme özelliğiyle adeta bir turnusol kâğıdıdır.

Özellikle hainlere karşı cepheye giden askerin "milli görev alameti" olarak Bozkurt işareti yapması, operasyona tematik değer katar, askere emsalsiz bir karakter kazandırır.

Uzun felsefi anlatımlar yapmak yerine "Kızıl Elma" gibi milli ülkülerimiz, Bozkurt sembolüyle ifade kabiliyeti kazanır.

Bizim bu konuda bir kıskançlık duygusu içine girmeyeceğimiz, izahtan varestedir.

***

5- "Askeri Güç" ve "Politik Güç" gibi "Milli Güç" unsurlarının, tarihi mefahirden beslenen "Manevi ve Moral Güç" motifleriyle desteklenmesi, kimlerin rahatını kaçırmaktadır?

Bozkurt, geçmişte Moskova ve Kızıl Çin yanlılarının rahatını bozmuştu. Bugün de Amerikan köpeklerinin keyfini bozmaktadır.

Fırat Kalkanı Operasyonunda olduğu gibi Zeytin Dalı Harekâtında da askerlerimizin Bozkurt selamı vermesi, tarih kopuklarının uykusunu kaçırmaktadır.

Bu acemilerin, Kıbrıs'tan da Kore'den de, Türk devletinin damarlarında dolaşan özgürlüğüne düşkün Bozkurt kanından da hiç haberi yoktur.

Türk olmayan, Milliyetçi olmayan, milli ve yerli olmayan herkes Bozkurt'tan rahatsızdır.

"Bozkurt'a düşman olan" aslında Türk'e düşmandır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şükrü ALNIAÇIK Arşivi
SON YAZILAR