ÇORUM ÜLKÜ OCAKLARI '12 EYLÜL HER ZAMAN ÖFKEYLE ANILACAK'

ÇORUM ÜLKÜ OCAKLARI '12 EYLÜL HER ZAMAN ÖFKEYLE ANILACAK'

Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü, 12 Eylül 1980 Darbesi'nin 37. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü, 12 Eylül 1980 Darbesi'nin 37. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, "12 Eylül Darbesi veya 1980 İhtilali, Türk Silahlı Kuvvetlerinin  12 Eylül 1980 günü emir-komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği askeri müdahalenin adıdır. 27 Mayıs 1960 darbesi ve 12 Mart 1971 muhtırasının ardından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesidir" ifadelerini kullanan Yavuz Ünlü, "Bu müdahale ile Süleyman Demirel'in Başbakan'ı olduğu hükümet görevden alındı, Türkiye Büyük Millet Meclisi lağvedildi, 1970 sonrasında değiştirilen 1961 Anayasası tamamen rafa kaldırıldı ve Türkiye siyasetinin yeniden tasarlandığı bir askeri dönem başladı. İdamlar, işkenceler, adaletsizlikler ülkeyi telafisi on yıllar alacak buhranlara sürükledi" dedi.

 "12 Eylül neresinden bakarsak bakalım asla affedilemeyecek ve aklanamayacaktır" diyen Ünlü, "Tarihe zulmün ve işkencenin tarihi olarak geçecek ve her zaman öfkeyle anılacaktır. 12 Eylül'e gelinceye kadar olaylara bilerek "göz yumanlar" daha sonra ise "olayları engellemek" adına ülke yönetimine el koyacaktır. "Bizim çocuklar, işi başardı" diye ABD'den de destek gören darbecilerin, ihtilal kararı aldıklarını da yine bu ülkeye önceden bildirdikleri, bugün açığa çıkmış ve darbenin dışarıdan desteklendiği de kanıtlanmıştır. İki yüz binden fazla kişinin yargılandığı, yüzlerce insanın sorguda hayatını kaybettiği, işkencenin her türlüsünün acımasızca uygulandığı bir dönem başlamıştır. İhtilal döneminde 'denge' adına 'bir sağdan bir soldan' idamlar infaz edilmeye başlamıştır. Vatanına kara sevdayla bağlı olan Ülkücüler; vatana ihanet etmiş, devletin askerine kurşun sıkmış kimselerle aynı kefede tutulmuşlar, eziyeti iliklerine kadar hissetmişler, hücrelere tıkılmışlar ve gençliklerinin baharında idam sehpalarına çıkmışlardır. Ölümü kıskandıran bir mağrurlukla sehpalara yürüyen yiğitler, tevekkül içerisinde tekbirler eşliğinde darağacına çıkmışlardır. "Cellâtlarından helallik istemiş", "nişanlısına mutluluklar dilemiş" ve tarihe "Ülkücü Şehitler" olarak asla unutulmamak üzere geçmişlerdir.

Mustafa Pehlivanoğlu, İsmet Şahin, Fikri Arıkan, Ali Bülent Orkan, Ahmet Kerse, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Halil Esendağ ve Selçuk Duracık isimleri hiç çıkmamak üzere Ülkücülerin aklına ve gönlüne kazınmıştır. Yolları yolumuzdur. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun ve makamlarını âlî eylesin. Bu vesileyle 12 Eylül zulmünden dolayı şehit olan bütün ağabeylerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise sabır ve esenlik diliyorum. Cenab-ı Allah ülkemize ve milletimize bu acıları bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.