Devlet Bahçeli'den Davutoğlu'na çok sert tepki: Sen hangi yüzle konuşuyorsun

Devlet Bahçeli'den Davutoğlu'na çok sert tepki: Sen hangi yüzle konuşuyorsun

MHP lideri Devlet Bahçeli, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük için müzakere önerisinde bulunmasına çok sert tepki gösterdi.

Bahçeli "Sorarım sana durdun durdun da şimdi neden ortaya çıktın. Sıfır sorun enkazı kaldırılmamışken hangi yüzle açıklama yapıyorsun.Kerkük'ün acıları büyürken hala zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez." diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 10 maddelik çözüm önerisinde bulunarak "Kerkük'ün statüsü de dâhil olmak üzere 25 Eylül referandumunun ortaya çıkardığı bütün sonuçlar müzakerelere fırsat tanımak üzere dondurulmalıdır." sözlerine ilişkin "Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan'ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir." diyen Devlet Bahçeli "Durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun." dedi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı;

"Eski Başbakan kendini hatırlatma gereği duymuştur. Bu şahıs asırlardır Kerkük'ün etnik renkliliği barındırdığını söylemiştir. Kerkük'ün Türk yurdu olduğunu inkar etmiştir. Stratejik derinlik ile Türkiye'yi boğmak üzere iken görevden el çektirilen bu zihniyet mesajlar sunmuştur. Eski başbakan Davutoğlu, Türkmenleri Kerkük'te yok sayıyor.

"GAFİLLİK VE GARABETTİR"

Eski Başbakan çıkıp müzakere tavsiyesinde bulunarak referandumun dondurulmasını öneriyor. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan'ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir.

"SEN HANGİ YÜZLE KONUŞUYORSUN"

Durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun. Kerkük'ün acıları büyürken hala zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez.

Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne tartışmasız önem veriyor. Ne var ki eski Başbakan müzakere için çıkıp tavsiye veriyor. Bir Başbakanın durumdan vazife çıkararak devletin politikalarına karşı konuşması garabettir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.