Etimesgut'ta Toplu Açılış ve Çifte Kutlama

Etimesgut'ta Toplu Açılış ve Çifte Kutlama

Etimesgut'ta üç açılış ve çifte kutlama heyecanı yaşandı. Tesislerin açılışını Belediye Başkanı Enver Demirel ve Kaymakam Fuat Gürel ile vatandaşlar birlikte yaptılar. Açılış törenine MHP Genel Merkezi yöneticileri ile Milletvekilleri katılmadı.

Etimesgut Belediyesi tarafından inşa edilen Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, Halide Edib Adıvar Hanımlar Konağı ve Ülkü Spor Tesisleri törenle hizmete girdi. 1990 yılında ilçe olan Etimesgut'un kuruluşunun 27. yılı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "20 Mayıs Etimesgut'un ilçe oluşunun 27. yılı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı birlikte kutladığımız bu günde, ilçemize 3 güzel tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

ATATÜRK MÜZESİ VE OKUMA EVİ

acilislar-(4).jpg
Önce Atatürk Müzesi ve Okuma Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Tesis hakkında bilgi veren Demirel, "5 bin yetişkin ağaç dikilerek oluşturulan 132 bin metrekarelik Atatürk Ormanı içerisine Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzerini yaptık. Tesiste Atatürk'ün hayatı, devrimleri, ülkemizin bağımsızlığı ile ilgili savaşları anlatan belge ve görseller yer alıyor. Müzede atamızın gerçekçi silikon heykelini de sergiliyoruz. Tesiste ayrıca okuma evi kütüphanemiz hizmet veriyor" dedi. Başkan Demirel, Kaymakam Gürel ve vatandaşlara tesisi gezdirdi.

HANIMLARA ÖZEL KONAK

acilislar-(17).jpg
Daha sonra Halide Edip Adıvar Hanımlar Konağı'nın açılışı yapıldı. Başkan Demirel, konakta hanımların sohbetlerini yapabilecekleri, günler ve diğer sosyal etkinliklerini, toplantılarını yapabilecekleri donatılar yer aldığını kaydetti. Başkan Demirel ve Kaymakam Gürel konakta incelemelerde bulundular, vatandaşlarla sohbet ettiler.

ÜLKÜ SPOR TESİSLERİ

thumbnail_acilislar-(28).jpg
Son olarak Ülkü Spor Tesisleri'nin açılış kurdelası kesildi. Şehit Osman Avcı Mahallesi'nde yer alan tesiste, basketbol okulu ve kulübünün de hizmet vereceğini açıklayan Demirel, "7'den 77'ye herkesin spor yapabileceği tesisimizde, 1’i kapalı 3 basketbol ve voleybol sahası ile futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 fitness alanı, 5 tribün, koşu yolu ve yeşil alan düzenlemeleri yer alıyor" dedi. Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel de Etimesgut'a kazandırdığı tesisler için Demirel'e teşekkür ederek, "Hepsi birbirinden güzel olan ve Etimesgut insanının en iyi şekilde yararlanabileceği tesislerin Etimesgut'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ülkü Spor Tesisleri açılışında Başkan Demirel ve Fuat Gürel bir süre basketbol oynadılar, basketbol okulu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

acilislar-(24).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.