Adıyaman'da 4 bin 431 kalıcı konutun temeli atıldı

Adıyaman'da 4 bin 431 kalıcı konutun temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman'da 'Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat ve akabinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden bir tanesi olan Adıyaman bugün, 'Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törendeki açıklamaları ile adeta 'Devlet var gücüyle vatandaşının yanında' mesajı verdi.

 Adıyaman Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde kaybedilen vatandaşların acısının hala taze olduğunu dile getirirken, "Adıyaman ile birlikte bazı illerimizde deprem afetini bir de sel felaketi izledi. Bir kez daha depremde ve sellerde kaybettiğimiz her bir cana Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Depremden etkilenen milyonlarca vatandaşın yaralarını sarmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD'dan karayollarına, güvenlik güçlerinden sağlıkçılara kadar, belediye başkanları ile hep birlikte Adıyaman'da ciddi bir koordinasyon yürüttüklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Çadırdan konteynere, prefabrik yapılara kadar tüm barınma imkanlarını seferber ettiklerini anımsatan Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bölge genelinde geçici barınma merkezlerinde 2,5 milyon insanımızı misafir ediyoruz, hızla süren konteynerlerin sayısını en kısa sürede 100 bine çıkartacağız. Yaptığımız planlamaya göre deprem bölgesinde toplamda 650 bin, ilk 1 yıl içinde de 319 bin konut ve köy evi inşa edeceğiz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.