MHP'li Fatih Çetinkaya Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı..

MHP'li Fatih Çetinkaya Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı..

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanırken siyasi partilerde hazırlıklar devam ediyor. Ankara’nın sevilen isimlerinden Fatih Çetinkaya 2023 seçimleri için MHP milletvekili adaylığına başvuruda bulundu. Çetinkaya “Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in takdirleri ve olurlarıyla 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kutlu dergâhımızda başvurumuzu yaptı.

14 Mayıs seçimlerine çok az kaldı. Pek çok kişi milletvekili adaylığına başvuruda bulunurken Ankara’nın sevilen ismi Fatih Çetinkaya’da MHP’den Ankara milletvekili adaylığına başvuru yaptı. Çetinkaya sosyal medya hesabından  “Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in takdirleri ve olurlarıyla 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kutlu dergahımızda başvurumuzu yaptık. Rabbim bizleri ebediyete kadar bu mukaddes davanın hizmetine malik kılsın inşallah.” açıklaması yaptı.

 

FATİH ÇETİNKAYA KİMDİR?

Fatih Çetinkaya 1974 Ankara doğumludur. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yerel Yönetimler bölümünde tamamlamıştır.  Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümüne devam etmektedir. 

1994-1998 yılları arası Demetevler ve Yenimahalle Ülkü Ocakları’nda görev yapmıştır. 1994 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde siyasi faaliyetlerde bulunan Çetinkaya seçim komisyonu başkanlıklarında da kendisini göstermiştir.

1998-2003 yılları arasında MHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcılığında bulunan Çetinkaya, 2009 yılında ise Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  Çetinkaya, siyaset gündemine özellikle uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetler ile adını duyurmuştur. 

Ankara İl Başkanlığı yapan Çetinkaya MHP 12.Olağan Büyük Kurultay ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2017 Aralık ayında eski Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya’yı İç Anadolu Bölgesini kapsayan illerde Parti Müfettişi olarak görevlendirdi. 

2018- 2021 yılları arasında Çetinkaya, 12. Olağan Büyük Kurultay sonrası Milliyetçi Hareket Partisi Divan Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak Devlet Bahçeli tarafından göreve atanmıştır.

Halen MHP MYK üyeliliğine devam etmektedir. 

Şimdi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdiriyle 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimine adaylık başvurusunda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.