Mülakat Yok! Bakanlık Sadece KPSS Puanına Göre Alım Yapıyor!

Mülakat Yok! Bakanlık Sadece KPSS Puanına Göre Alım Yapıyor!

Mülakatsız işe alımlar başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, KPSS'ye göre alım yapıyor. Sözlü yazılı hiçbir şekilde mülakat yapılmayacak. Sözleşmeli personel alımıyla ilgili son dakika duyurusu da geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mülakatın olmadığı ve KPSS puan üstünlüğüne dayanacak şekilde gerçekleştirilen işe alım hakkında konuştu. Konuyla ilgili Bakan Derya Yanık'ın yapmış olduğu paylaşım ise dikkat çekti.

2431 sözleşmeli personelin alımı gerçekleşti. Herhangi bir mülakatın olmadığı bu işe alım ile birlikte vatandaşların bir süredir beklemekte olduğu mülakata dayalı olmayan iş başvuruları rafa kaldırıldı. Bakan Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda:

"Ne dediysek o! Bakanlığımızda göreve başlayacak 2 bin 431 sözleşmeli çalışma arkadaşımız mülakatsız, sadece KPSS puan üstünlüğüne göre belirlendi. Personelimizin başvuru değerlendirme süreci tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarına bu gece Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı (kariyerkapisi cbiko gov tr) üzerinden ulaşabilirler" dedi.

Mülakatlar Kaldırıldı mı?

İktidarın seçim öncesi vaatlerinden biri olan mülakatsız personel alımına ilişkin ilk adım atıldı. Bu sayede KPSS puan üstünlüğüne dayalı olarak mülakatsız alımlar başladı. Mülakatların yakın zamanda tamamen kaldırılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.