Hataylı Yavuz Hoca Kastamonulu Milliyetçilerle!

Hataylı Yavuz Hoca Kastamonulu Milliyetçilerle!

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanlığını yıllardır sürdüren, Hatay/Dörtyol’lu Prof.Dr. Celalettin Yavuz 5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde Kastamonu’da idi.

Aynı zamanda İstanbul’un Haliç kıyısında, Balat’taki yeni üniversitelerinden İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Öğretim Üyesi de olan Yavuz, “Evliyalar ve Yatırlar Şehri” Kastamonu’nun sadece tarihi yerlerini gezmekle yetinmedi tabii ki!

İkinci günün sabahı şehrin en nadide köşelerinden ve giderek ünü Kastamonu dışına taşan tarihi Yakupağa Külliyesi’nde Hataylı Hoca’ya kahvaltılı mini bir toplantı düzenlendi.

Kastamonu’ya tarihi zirveden bakan, yüksek çam ağaçları altındaki bu kahvaltının hazirunu içerisinde kentin milliyetçi camiasının başkan ya da temsilcileri vardı.

Prof.Dr. Yavuz’u Türkiye’nin önemli dış politika, milli güvenlik, son Yüksek Askeri Şura Kararları, AKP MYK Üyesi Ayhan Ağan’ın a” “Yeni Bir Devlet Kuruyoruz, (…)  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu yeni devletin kurucu lideridir!” şeklindeki talihsiz, (bazılarına göre özel konuşturulmuş) ifadelerinin anlamı soruldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1925’te Şapka ve Kıyafet Devrimi’ni Kastamonu’da başlatırken, bu kentin güzide insanları için söylemiş olduğu “munis” insanlar, Kastamonu’nun milliyetçi kesimine de aynen yansımıştı. İşte bu Kastamonu’nun bu “munis” milliyetçilerinden MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı, Türk Ocakları Kastamonu Şube Başkanı Prof.Dr. M. Serhat Yılmaz, Kastamonu TÜRKAV İl Başkanı Abdullah Ünal, MHP Merkez İlçe Başkanı Fazıl Deligözoğlu, Kastamonu KESKOOP Başkanı Dursun Ergin, MHP Merkez İlçe Yönetiminden Kemal Tabak, Türkocakları Kastamonu Şubesi Genel Sekreteri H. Hakan Talay gibi şahsiyetler toplantıda yer almışlardı.

Yavuz Hoca, şehrin milliyetçi kesiminin endişelerini dile getiren sorularını sabırla ve yerine göre uzun uzadıya açıklayarak gidermeye çalıştı. Tabii ki onların soramadığı veya söyleyemediği hususlarda da ilaveler yaptı. Kastamonu’daki milliyetçi kesimin önemli sorunlarının neler olduğunu sorarak, cevaplar aldı.

Saat 10.00’da başlayan kahvaltılı görüşme, şehrin sakinlerinin ve hatta bir gençlik kampının gençlerinin de Yakup Ağa Külliyesi’ni ziyareti esnasında merak ve ilgiyle saat 14.30’a kadar sürdü. Toplantı sonunda veda ederken Yavuz Hoca’nın özellikle MHP İl Başkanı Maşalacı’ya “Sizleri tanımaktan mutluluk duydum. Kastamonu gerçekten de emin ellerdeymiş!” dediği herkes tarafından duyuldu. Aslında memnun olan sadece Yavuz Hoca değil, aynı zamanda Kastamonu’nun milliyetçi başkan ve temsilcileri de idi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.