JAPON VAKİZAKA’YA ÖDÜL

JAPON VAKİZAKA’YA ÖDÜL

İstanbul Ülkü Ocakları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türk Dünyası Hizmet Ödülleri” düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Türk Dünyası Yılın Onur Ödülü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verilirken, Türk Kültürüne Hizmet Ödülü Diriliş Ertuğrul dizisine; Türk Dünyası Yılın Akademisyeni Ödülü ise Maltepe Üniversitesi Dekan Vekili Ramazan Korkmaz’a takdim edildi.

TAM 10 DİL BİLİYOR…

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri’nde Türk Dünyası Yılın Hizmet Ödülü Japon bilim insanı Keisuke Vakizaka verildi. Vakizaka’ya ödülünü Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Sn. Dr. Hasan Oktay takdim etti.

Son dönemde Kafkaslar üzerine yaptığı çalışmaları ile tanınan Vakizaka Türkçe dahil 10’a yakın dil biliyor. Ödül sonrası solandakilere teşekkür konuşmasını Türkçe yapan Vakizaka, salondan büyük alkış alırken, sunucu Bayram Akcan’ın “Maşallah. Keisuke benden daha güzel Türkçe konuştu” demesi salonda kahkaha tufanına sebep oldu.

Keisuke Vakizaka, Azerbaycan, İnguşlar, Dağıstan Halkları, Ermenistan, sözde Ermeni Soykırımı, Gürcistan ve Borçalı’daki Türk Nüfusu ile Türkiye’deki Karaçaylar üzerine onlarca makale ve yazı kaleme aldı. Çeşitli tarihi ve sosyolojik konularda konferanslar verdi.

Bu genç ilim adamımız Japonca, Türkçe, Azerbaycan Türkçesi, İngilizce, Osmanlıca, Farsça, Gürcüce, Osetçe, Rusça, Adigece, Abhazca, Ermenice bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.