MHP ALANYA'DAN TESİSİN BÜYÜTÜLMESİNE SERT TEPKİ

MHP ALANYA'DAN TESİSİN BÜYÜTÜLMESİNE SERT TEPKİ

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, 23.Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Yeşilöz Mahallesinde bulunan Akaryakıt ve LPG dolum,dağıtım tesisi önünde basın açıklaması yaptılar.

MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, 23.Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Yeşilöz Mahallesinde bulunan Akaryakıt ve LPG dolum,dağıtım tesisi önünde basın açıklaması yaptılar.

Tesisin büyütülmesine tepki gösteren İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan yapmış olduğu basın açıklmasıda ; 

"

Bugün burada toplantı yapmamızın sebebi:

Yeşilöz ve Uğrak Mahallelerinde 03.09.2010 tarihinde 1/5000 ölçekli nazım imar planı onanan, Çevre ve Şehircilik bakanlığınca 12.11.2013 tarihinde planı onaylanıp ruhsat verilen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 18.08.2016 tarihinde lisansı verilen  Akaryakıt ve LPG depolama ve dağıtım tesisi için buradayız.

Bu tesisin ilk alınan ruhsatında 45.000 metreküp depolama 40.000 DWT’luk akaryakıt tankerlerinin yanaşabileceği Dolfen Tesisi bulunmaktadır. İlgili firma bahsi geçen tesisi 100.000 metreküplük depolama ve 160.000 DWT’lik akaryakıt tankerlerinin yanaşabileceği Dolfen Tesisini Büyütmek istemektedir. 

Projede hedeflenen kapsama alanı tüm Akdeniz bölgesi, Burdur, Isparta, Muğla , Antalya, Mersin , Adana , Osmaniye , Hatay ve Konya illerini kapsamaktadır. 

Proje Sahasının Seçilme Sebebi olarak şunlar ;

- Akaryakıt Tüketim yerlerine yakın ve ulaşımın daha az maliyetli olması. 

- Bölgede ki kara tanker taşımacılığını en aza indirerek Antalya- Alanya- Gazipaşa karayolunda ki Trafik Yükünün azaltılması 

- Trafik yükünün azaltılmasına katkı olarak turizm bölgesi olan Alanya bölgesinde kaza risklerinin azaltılması, güvenli taşımacılığın sağlanması 

- Bölge Halkına İstihdam yaratılacağı

Gösterilmektedir.

Bu tesinin kapasite artırımı yapabilmesi için 13 ayrı kurumdan izin alınması gerekmektedir. 

İnceleme ve Değerlendirme kurumları  

-Doğa Koruma ve Milli parklar Genel Müdürlüğü 

-Devlet Su İşleri 

-Orman Genel Müdürlüğü 

-Karayolları Genel Müdürlüğü 

-Tersaneler ve Kıyı Yapılar Genel Müdürlüğü 

-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 

-Alanya Belediye Başkanlığı 

-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 

-Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı

-Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı 

-Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü

-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

-Çevre ve Şehircilik Başkanlığı 

Yukarıdaki kurumlardan oluşmaktadır. 

Bahsi geçen tesisin yapıldığı Alanya İlçesinin Yeşilöz ve Uğrak Mahalleleri SİT alanıdır. Yeşilöz sahili Caretta carettaların üreme ve yumurtlama alanıdır. 

Alanya İlçemizde 584 tesis 170.890 yatak kapasiteli tesisler ile Turzim yapılmaktadır.

Turizmin sermayesi kum, deniz güneş, doğa ve tarihtir. 

Alanya ilçemizde 45 Gazipaşa ilçemizde 15 akaryakıt istasyonu bulunmaktadır.Her istasyon günlük ortalama 1 tanker (20.000 LT) satışını yapmaktadır. Bu duruma göre Alanya – Gazipaşa karayolu sınırları içerisinde günlük hareket eden akaryakıt tanker sayısı en fazla 60 araçtır. 

140.000 Ton depolama ve dağıtım kapasitesi olan Bu tesis tam kapasite ile çalıştığını düşünürsek; 20 tonluk taşıma kapasiteli tankerlerin 7.000 adedinin Alanya trafiğinde hareket etmesi demektir. 

Bu Tesis Şehrimize Ne Kazandırabilecektir, ne kaybettirebilecektir ? 

Öncelikle depolama tanklarında, deniz içerisindeki ve karada ki boru hattında, denizin içerisinde kurulmuş olan platformda, yanaşacak olan tankerler de meydana gelebilecek, akaryakıt boşaltım esnasında ki bir kazada; 

Nesli tükenmekte olan Caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme bölgesi tahribata uğrayacak, bir doğa faciası yaşanması kaçınılmaz olacaktır. 

Deniz kirliliğinden deniz canlıları yok olacaktır. 

Alanya’da turizm işletmeciliği bitecektir. Yatırımlar duracaktır. 

 

Bölgede bu tesisin yapılması ile amaçlanan Trafik yoğunluğu azaltmayacağı gibi tesisin tam kapasite çalışması durumda trafiğe çıkacak olan 7.000 tanker trafiği kaosa sürüklecek, can ve mal kaybına neden olabilecek kazalar artacaktır. 

İnşaat ve Emlak sektörü çok büyük zarar görecektir.  

Bölgede sürdürülen tarım sektörü zarar görecektir. 

Görüntü ve gürültü kirliliği oluşmuş ve artacaktır. 

Tesis kuruluş vaadleriden olan bölge insanının istihdamı 40-50 kişi ile sınırlı kalacak, kazanan sadece firma olacaktır. 

BU TESİS ALANYA’DA PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR CANLI BOMBADIR.

Sorumlularıda ; 

Bu tesise ve kapasite arttırma projesine izin verecek olan 13. Devlet Kurumu ve hükümettir. 

Vebali de ; 

Alanya’da 2010 yılından beridir duyarsız kalan Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşın objektif olarak bilgilenmesini sağlayacak olanların sessiz kalmasıdır.  

Buradan ilan ediyoruz ki; 

MHP Alanya İlçe Teşkilatı olarak, bölgemize hiçbir  yararı olmayan bu tesisin daha da büyütülmemesi için,  Alanya halkımız ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.