MHP Çukurova’dan sigarayı bırakma kampanyası

MHP Çukurova’dan sigarayı bırakma kampanyası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova İlçe Başkanlığı, konserojen etkisi nedeniyle Türkiye’de yılda 100 bin kişinin ölümüne neden olan sigaranın zararlarına dikkat çekip, sigaraya bırakma kampanyası başlattı.

MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran ve çok sayıda partili, bir varil içinde yakılan odun ateşine sigara dolu paketleri atıp, hemşehrilerini sigarayı bırakmaya davet etti. 
 

HAYATINIZI DEĞİL, SİGARANIZI SÖNDÜRÜN!


MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, partililer ve Ülkücü gençler, Baraj Yolu’ndaki Gençlik Meydanı’nda bir araya gelip, sigarayı bırakma kampanyasına start verdi. “Çocuklarımız İçin Sigarayı Bırakıyoruz” yazan pankartın yanında konuşan MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran, sigaranın insan sağlığı üzerindeki ölümcül etkilerinden söz etti.
Başkan Duran, “Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, akrabamız ya da bizzat kendimiz sigara içiyor veya pasif içiciliğe maruz kalıyoruz. Her yıl dünyada 5 milyon, Türkiye’de ise 100 bini aşkın insan, sigara ve sigaraya bağlı hastalıklardan ölüyor. Bu sonuçlara rağmen, ülkemizde ise son 20 yılda sigara tüketiminin yüzde 80 arttığını görüyoruz. Halbuki sigara içenlerin büyük bölümü akciğer kanseri, kalp ve damar hastalıklarından hayatına kaybediyor. Sigaranın gırtlak kanseri, mide ve barsak kanserleri, mesane kanseri, pankreas kanseri, rahim kanseri ve meme kanseriyle de yakından ilgisi var. Bu nedenlerle halkımızın sigara ve tütün mamullerinden kurtulması, gençlerimizin bu kötü alışkanlıktan uzak kalması için kampanya başlattık. Adanalı hemşehrilerimize hayatınızı değil, sigaranızı söndürün diye sesleniyoruz. Tiryakileri sigarayı bırakmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

HAYDİ SİGARAYI BIRAKIN


Kampanyaya destek veren ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nimet Dalkır da MHP Çukurova İlçe Yönetim Kurulu’nu bu anlamları çalışmasından dolayı tebrik etti. Dalkır, Türkiye’de pek çok hastanede sigara bırakma polikliniklerinin bulunduğunu, sigarayı bırakmaya yönelik ilaç ve psikolojik tedavi hizmetlerinin verildiğini dile getirip, buralardan yardım alınabileceğini anlattı.


Halk oyunları ekiplerinin renklendirdiği kampanyada varil içinde yakılan odun ateşine Başkan Sertan Duran, MHP Çukurova İlçe Başkanlığı yöneticileri, Ülkücü gençler ve vatandaşlar sigara dolu paketlerini attı. Kampanyanın Çukurova ilçesinin çeşitli mahallelerinde devam edeceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.