MHP Referandum Çalışmalarına hız verdi

MHP Referandum Çalışmalarına hız verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun teşkilatları anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum çalışmalarına hız verdi.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İl Başkanı Taner Tekin ve il yöneticileri, Çarşamba İlçesinde gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaret programları kapsamında anayasa değişikliğinin nedenlerini ve neden evet denmesi gerektiğini anlattılar.

MHP Çarşamba İlçe Başkanlığının düzenlediği programlar kapsamında Usta ve Tekin ile beraberinde ki heyet ilk olarak Çarşamba-Ayvacık dolmuş duraklarını ziyaret ederek şoför esnafı ile bir araya geldi.

Ardından Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret ederek burada kooperatif başkanı ve esnaf odalarının başkanları ile gündemi değerlendiren Usta ve Tekin, daha sonra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret ettiler. Usta ve Tekin ile beraberinde ki heyet programlara Şoförler Odası, Muhtarlar Odası ve Türk Eğitim-sen ziyaretleri ile devam ettiler.

Ziyaretlerde bir araya geldiği vatandaşlara 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliğini içerecek referandum oylaması hakkında bilgiler veren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Türkiye'de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi. Bu tıkanıklığın önünü açmak adına ülkemizde bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyordu. Bizim MHP olarak bu işin içerisinde olmamızın birçok nedeni olmakla beraber asıl neden anayasamızda ki ilk 4 maddemizi güvence altına almak. Daha önce anayasa değişikliği gündeme geldiğinde diğer siyasi partiler bu maddelerin değişmesi konusunda da uzlaşıya varmışlardı. Şimdi ise yeni anayasada ilk 4 madde tartışmasız şekilde güvence altına alınmıştır. Bakıyoruz yalan propagandalar ile insanlara ülke bölünecek diye felaket tellallığı yapanlar var. Bu ülkede MHP ve Ülkücüler var olduğu sürece buna kimse ne cesaret edebilir nede yapabilir. Anayasa değişikliği eğer evet ile geçerse aynı zamanda ülkemizin iktisadi, siyasi ve dış politikalar gibi önemli alanlarda önü açılacak ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır. Sistem tartışmalarının artık geride kaldığı bir Türkiye için güçlü bir evet diyeceğiz" diyerek evet denmesi gerektiğinin önemine değindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.