MHP Selçuklu'dan Konyaspor'a destek: Ferman İstanbul'unsa Konya bizimdir

MHP Selçuklu'dan Konyaspor'a destek: Ferman İstanbul'unsa Konya bizimdir

MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Konyaspor’a verilen 5 maçlık cezanın Anadolu takımlarının önünü kesme amaçlı olduğunu ifade ederek, "Ancak şu iyi bilinmelidir: Ferman İstanbul'unsa Konya bizimdir" dedi.

Konya ve Türkiye Futbol Camiasının malumu üzere Atiker Konyaspor Kulübüne, 06.Ağustos.2017 tarihinde Samsun’da oynanan Süper Kupa müsabakasında yaşanan münferid olaylar nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 350.000.-TL para cezası verilmiştir.

Yine Konyalı Futbolseverlerin yakından takip ettiği üzere bu konuda ilk ve en önemli tepkiyi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı Bey göstermiştir. Sayın Kalaycı, Konuyu TBMM gündemine taşıyıp “Atiker Konyasporun Türkiye kupasını ve Süper kupayı almasını ve UEFA’ya katılma başarısını hazmedemeyenler, buna gölge düşürmek isteyenler mi var? Anadolu kulüplerine karşı hasmane tutum ve davranışlar ne zaman son bulacaktır?” diyerek soru önergesi vermiştir. İl Başkanımız bu konuda bir çok platformda açıklamalar yapmıştır.

Muhterem Konyalılar, değerli basın mensupları, Futbol bir spor olmanın ve müsabakaların dışında küresel ölçekte büyük ve önemli bir sektör, büyük bir ekonomidir. Telaffuz edilen rakamlar ve bahsedilen ekonomik pasta çok büyüktür.

Futbolda taktik sadece sahada olmuyor. Futbol pastasındaki payını kaybetmek istemeyen İstanbul’un büyük balıkları, stratejik “3 büyükler / 4 büyükler” söylemleriyle, uyguladıkları acımasız transfer, bonservis taktikleriyle, futbol organizasyonundaki özerk kurumlarla olan yakın ilişkileriyle Anadolu Takımlarının önünü kesip, gelişimini önlüyor.

Konyaspor’umuza verilmiş olan cezanın muhtemel sebeplerinin başında da bu durum varmış izlenimi almaktayız. Ancak şu iyi bilinmelidir: “Ferman İstanbul’unsa Konya Bizimdir!”

Evrensel hukukta SUÇ BİREYSELDİR. Bir ya da birkaç kişinin –varsa- suçu sebebiyle sayısı milyonu aşan Konyaspor taraftarı, Konyaspor Kulübü ve Konya cezalandırılamaz. Cezalandırılmamalı. Hele ki basit bir organizasyonda güvenlik zafiyetine düşenlerin, kusurlarını ört bas etmek için Konya’ya ceza vermesi asla kabul edilemez. Bu vebal ağırdır.

Sayın Basın Mensupları bu olay bir kez daha göstermiştir ki, İktidar partisinin, Konya’da 12 Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Onlarca İlçe Belediye Başkanlığı bulunmasına rağmen, Konya, Konyaspor ve Konyalılar Yalnızdırlar, Sahipsizdirler. Konya’ya Bakanlık verilmemesi, Buğday yetiştiricisinin ithalatla mağdur edilmesi, Pancar Kotaları ve daha birçok örnek buna delildir.

Ancak, sahipsiz Konya halkının karamsarlığa kapılmasına gerek yoktur. Unutmayın ki, Konya bir payitahttır, bin yıldır bu payitahtın koruyucuları Türk İslam Davası mensuplarıdır. Ülkemizin ve Şehrimizin her konudaki Teminatı Sayın Devlet Bahçeli Bey’in Liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi ve Mensuplarıdır.

Bir Konyaspor taraftarı ve Konyasporluların ablası, kardeşi olarak, Türkiye Futbol Federasyonundan bu kararı gözden geçirmesini; Konya’nın yöneticilerinden Konya’ya sahip çıkmalarını bekliyorum.

Konyaspor taraftarlarına sesleniyorum, Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Sizlerde bu sahipsizliğinizi unutmayın. Sizlerden beklentimiz, aklıselim ve sağduyuyla Konya’mıza yakışır ve Fair Play ruhu ile tüm Dünya’ya örnek olmanızdır. Unutmayın ki bizler her daim yanınızdayız.

Son Olarak Trabzon’da Kahpelerin, Soysuz, Arsız, Hırsız Teröristlerin kurşunlarıyla şehadete ulaşan Eren Bülbül Kardeşime seslenmek istiyorum. Eren İyi ki Varsın.

 

Güzide Çipan
MHP Selçuklu İlçe Başkanı (14 Ağustos 2017)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.