MHP Sivas'tan açıklama

MHP Sivas'tan açıklama

MHP sivas il başkanlığı Basın Açıklaması Yayınladı.

Değerli Dava Arkadaşlarım. Bu aziz milletin asil ve onurlu evlatları. İstiklal Mücadelemizin başladığı 1919 yılında bayrağımızı teslim alıp, 15 Temmuz akşamı kalkışılan, hain ve alçak emellerin hayata geçirmeye çalıştığı işgal girişimini canıyla kanıyla ödeyen, şehadete yürümüş şehitlerimizin yere düşürmediği bu albayrağın gölgesini vatan bilmiş, ülküdaşlarım.

15 Temmuz günü bu şanlı tarihin sayfalarında, bu alçakça teşebbüste bulunanların ünvanlarına yazılacak olan lekenin, çıkması ve çıkartılması mümkün değildir. Bu aziz millet, tarihin her döneminde karşılaştığı bu ihanet şebekelerinin varlığını, devletimizin ve yüce Türk Milleti’nin bekasında silmeye, yok etmeye söz vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere işaret ettiği kutlu ve ülkü yolu, “Damarlarımızda ki asil kanımızdır.” Biz Yedi Cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak, bu ülküden ayrılmayacağımızın yeminini, Yüce Mevla’mızın bizleri var ettiği gün, Ergenekon’dan ayrılıp, Anadolu Toprağına geri döndüğümüz gün ettik.

Hiçbir kuvvet ve kudretin bizleri ettiğimiz bu yeminden ayırmaya gücü ve imkanı yetmeyecektir. Bilinmelidir ki; Türk hiçbir zaman esaret ve boyunduruğa boyun eğmemiş ve eğmeyecektir. Bizim atalarımız, daha önceleri Anafartalar’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de yazdığı destanı, 15 Temmuz’da yine yazmıştır. Tarihin Türk’ün destanını yazmaya devam edecektir. İşte bu ruhu bize kaynak eden, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı Sivas’ta ta 4 Eylül ruhudur. O günün şartlarında, dört bir tarafı işgal edilmiş, işgal devletleri tarafından paylaşılmış bir Anadolu’da, Millet olmanın erdemini bilen birileri de, Samsun’dan çıktıkları o yolda, özgürlük ve aydınlık meşalelerini yakmışlardır. 4 Eylül Sivas Kongresi’de o meşalenin ışığında yapılarak, “Manda ve Himayeye Hayır” denilerek, vatanın her karışının namus bilindiği, uğrunda can verildiği günlerdir. Yapılan bu mücadele 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanmış, özgür ve bağımsız Türkiye’nin kuruluş nişanesi olmuştur.

Vatan ve Millet şiarını kaybetmeyen bu aziz millet, her 30 Ağustos mücadelesini de alnının akıyla verecektir. 4 Eylül ruhumuz, 15 Temmuz mücadele aşkımız, 30 Ağustos ise zaferimizin adıdır. Kamuoyuna saygılarımla.

Turhan EYİNÇ MHP Sivas İl Başkanı . 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.