MHP'Lİ ERSOY: TÜRK DEVLETİ KATLİAM YAPMAZ!

MHP'Lİ ERSOY: TÜRK DEVLETİ KATLİAM YAPMAZ!

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy TBMM Genel kurulunda "Faili Meçhul Cinayetler" üzerine verilen önerge üzerine MHP grubu adına konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, konuşmasına 24 Mayıs 1993 tarihinde terör örgütü PKK'nın Bingöl'de gerçekleştirdiği katliamı hatırlatarak başladı ve tüm şehitlere rahmet diledi. 

Ersoy, "Faili Meçhul Cinayetler" konusunun bilinçli olarak belli zamanlarda ülke gündemine getirildiğini belirterek "17 bin kişinin devlet tarafından faili meçhul cinayetlerle katledildiği iddiaları, PKK terör örgütünün bir psikolojik operasyonunun yerli ve yabancı odaklar ve uzantılarıyla Türkiye'de yaptıkları bir uygulamadır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 1984'ten beri terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini, bu mücadelenin çok yönlü olarak söz konusu tarihten bugüne devam ettiğini söyleyen Ersoy, Türk tarihinde Türk devletinin katliam yapmasının söz konusu bile olamayacağını belirtti.

Bugün sözde "faili meçhul cinayetler" konusunu gündeme getirenlerin, ülkemizin Güneydoğusundaki insanlarımızın terör örgütünden gördükleri baskıyı, şiddeti görmediklerini, bölgede otorite sağlamak için örgütün gerçekleştirdiği katliamları görmezden geldiklerini söyleyen Ersoy, "bu konuyu gündeme temcit pilavı gibi sık sık gündeme getirenler öncelikle araştırmaya buradan başlasın, evlatları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerden başlasın" dedi.

Terör örgütü PKK'nın ülkemizin güneydoğusunda vatandaşlarımıza yaşam hakkı tanımadığını, devlet idaresine ve iradesine güvenen bölge insanının örgüt tarafından baskıya maruz kaldığını, kimi zaman da katledildiğini belirten Ersoy, Bitlisli MHP meçli üyesi adayı Tillo Uçar'ın terör örgütü tarafından katledilmesini hatırlattı.

"Milliyetçiliği insan sevgisi üzerine kuran ve hiçbir zaman hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışın mensubu olan milliyetçi ülkücüler olarak, acılardan beslenmeyi, acıları istismar etmeyi, acıların üzerinden siyaset geliştirmeyi hiçbir zaman benimsememiştir" diyen Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Güneydoğu'daki varlığı üzerinden eleştiri getirenlere "MHP için ülkemizin her köşesinde Türk Bayrağı'nın dalgalanmasını daha önemsiyoruz" dedi.

"Türkiye'nin normalleşmesini ve demokratik anlamda bir mücadelesini istiyorsak terörist baskısından, terör örgütlerinden Türkiye'yi kurtarmak durumundayız" diyen Ersoy, "bu terörist baskısı ve terörden kurtulmanın yolu devletin kararlı mücadelesinden geçer" dedi.

MHP, her türlü terör örgütüne karşı devletinin yanında olmaya devam edecektir diyen Ersoy, terör örgütünün algı yönlendirmesine katılanların, bilinçli ya da bilinçsiz propagandasına katılanların devletin terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi etkileyemeyeceğini, mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Ersoy konuşmasına, "Türkiye'de demokrasinin sağlıklı inşa edilebilmesinin, güvenli, huzurlu bir ülkede yaşayabilmenin yolunun her türlü terör örgütünden arınmaktan geçtiğini düşünüyoruz. PKK'sı da, FETÖ'sü de, adını sayarak Meclisi kirletmek istemediğimiz her türlüiş birlikçilerden, bu manada, devleti ve milleti kandırmak isteyenlerden kurtulan bir Türkiye gelecekte yeni bir medeniyet ufkuna güneş gibi doğacaktır" sözleriyle son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.