MHP'li Mehmet Günal'dan 'Vize' Açıklaması

MHP'li Mehmet Günal'dan 'Vize' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Öğrenciler, çalışan insanlar var, sağlık nedeni ile orada olanlar var, eşi orada olanlar var.

Eğitim-öğretim yılının başladığını düşünürseniz, belki dersine, kaydına yetişemeyecek öğrenciler var. Türkiye CumhuriyetiDevleti'ni değil, vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım var" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal, ABD ile yaşanan vize krizini değerlendirdi. Vize yasağının vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım olduğunu söyleyen Günal, "Burada yapılan eşit olmayan muamele. Eğer Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Devleti içe bir sorunu varsa, devletten devlete bir yaptırım değil, vize kiminle ilgili? Öğrenciler, çalışan insanlar var, sağlık nedeni ile orada olanlar var, eşi orada olanlar var. Eğitim-öğretim yılının başladığını düşünürseniz, belki dersine, kaydına yetişemeyecek öğrenciler var. Türkiye CumhuriyetiDevleti'ni değil, vatandaşı cezalandıran bir yaklaşım var. Aynı şekilde bizim de mutekabiliyet esasına göre Dışişleri Bakanlığımız aldığı karar çerçevesinde vize işlemlerini durdurduk. Orada da Amerikan vatandaşları zarar görecek. Ticaret yapanlar, gelip gidenler var, toplantıları olanlar var. Karşılıklı olarak her iki ülkeye de gidip gelenler var. Dolayısıyla siyasi olarak yanlıştan öte insani boyutu var. Müttefiklik çerçevesinde zaten sığdıramıyoruz. Yıllardır devam eden, normalde yakın dostuz deyip, bizim aleyhimize olabilecek gelişmeleri bazen seyreden bazen binlerce tır dolusu aracı veren terör örgütleri aracılığıyla ulusal güvenliğimize tehdit haline getiren arka planda Amerika Birleşik Devletleri. Bunun üzerine bir de kendi dahileri yokmuş gibi bu tip önlemleri almalarını kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

ABD'nin kararı gözden geçirmesini isteyen Günal, bölgede Türkiye Cumhuriyeti olmadan adım atmanın mümkün olmadığını da kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.