MHP'li Vural: Milletin değerleri dikkate alınmalı

MHP'li Vural: Milletin değerleri dikkate alınmalı

Grup Başkanvekili, yeni anayasa çalışmaları konusunda, “Milletimizin arzuladığı değerleri dikkate alarak sorunları çözmek için anayasa yapmayı hedeflemeliyiz. Ancak kumpaslarla, tezgahlarla hareket etmek doğru olmaz” dedi

Milletin değerleri dikkate alınmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yeni anayasa çalışmaları konusunda, “Milletimizin arzuladığı, milletin değerlerini, demokrasinin kazanımlarını ve cumhuriyetin kuruluş temellerini dikkate alarak bugünkü sorunları çözmek için anayasa yapmayı hedeflemeliyiz” dedi.

Vural, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Vural bir gazetecinin sorusu üzerine, “Türkiye’nin anayasasını yapmamız gerekiyor. Mesele, hepimiz birlikte aziz milletimizin arzuladığı, milletin değerlerini, demokrasinin kazanımları ve cumhuriyetin kuruluş temellerini dikkate alarak bugünkü sorunları çözmek için anayasa yapmayı hedeflemeliyiz. Samimi olarak buna çalışmamız lazım. Aksi takdirde, kumpaslarla, tezgahlarla, planlarla hareket etmek doğru olmaz. MHP’nin kafasında hiçbir zaman bunlar olmaz. Biz samimiyetle, anayasa tartışmaları ekseninde parlamenter sistemin sıkıntılarını ortadan kaldıracak ve güçlendirecek, bundan sonra anayasa konusunda yeni siyasal tartışmaların olmaması için bu komisyonu fırsata çevirmek istiyoruz. Bizim bu komisyondan amacımız ve hedefimiz, Türkiye’nin ihtiyacı anayasayı çıkartmak ve bunun için azami mutabakatı sağlamaktır. Bunun dışındaki tezgah, kumpas, senaryolar, bizim gündemimizde yoktur”  dedi.

YeniÇağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.