MHP'li Yönter: Başbakan'a Seslendi

MHP'li Yönter: Başbakan'a Seslendi

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter; “İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii 1960’lı yıllardan bu yana yerleşim bölgesidir. Bölge sakinlerine 24 Şubat 1984 tarih ve 2981 sayılı ‘‘İmar Ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 Sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun’’ sonrasında tapu tahsis belgeleri dağıtılmış ve bölgenin yerleşim alanı olduğu resmi kurumlarca tescil edilmiştir. Bölgeye belediye ve diğer kamu kuruluşlarınca her türlü altyapı çalışmaları yapılmış, elektrik, su, kanalizasyon, telefon, toplu taşıma ve doğalgaz hizmetleri sunulmuştur.

1976 yılında yapılan harita ve kadastro çalışmalarında da bu bölgenin orman değil yerleşim alanı olduğu gözükmektedir. Buna rağmen bölgedeki yerleşim alanları kadastro çalışmaları sonucunda 6831 sayılı Kanun’un 2/B maddesi kapsamı dışında tutulmuştur. Bölgede yıllardır yaşayan konut sahibi vatandaşlarımıza işgalci oldukları iddiasıyla ihtar yazıları gönderilmiştir. İhtar yazılarından yıllar sonra 2013 yılında ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü bölge sakinlerine tutulan suç tutanaklarındaki tazminat raporunu gerekçe göstererek ödeme emri tebliğ etmiştir.

 

İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii’nde yıllardır yaşayan vatandaşlarımızdan evlerini yurtlarını boşaltmaları aksi takdirde evlerinin orman idaresince yıkılarak yıkım bedelinin kendilerinden tahsil edileceği tebliğ edilmektedir. İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız mağdur edildiklerini ifade etmekte ve yaşanan soruna çözüm yolu bulunmasını talep etmektedirler.” dedi.

 

Yönter, bu kapsamda meclise verdiği yazılı soru önergesinde; 1976 yılında yapılan harita ve kadastro çalışmalarında ve 1980 öncesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’nün hava fotoğraflarında İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii’nde yerleşim alanları mevcut mudur? Mevcutsa, bu bölge imar planlarında 6831 sayılı Kanun’un 2/B maddesi kapsamı dışında neden tutulmuştur? 24 Şubat 1984 tarih ve 2981 sayılı Kanun kapsamında bölgedeki vatandaşlarımıza dağıtılan tapu tahsis belgelerinin yaklaşık 30 yıl sonra iptal edilmesinin sebebi nedir? İstanbul Beykoz İlçesi Tokatköy Mahallesi Ayazma Mevkii’nde yıllardır yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin yurtlarının yıkılmaması, daha fazla mağduriyet yaşamamaları için idari veya yasal bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?” diye sordu.

Kaynak:ÜlkücüMedya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.