Polise yapılacak zam AKP'ye takıldı

Polise yapılacak zam AKP'ye takıldı

Hükümet, muhalefetin ısrarına rağmen polisin alacağı zammı belirleyen 3600 ek gösterge verilmesini kabul etmedi.

AKP tarafından kabul edilmeyen ek göstergeyle emeklilerin aylık kaybı 410 lira oldu. CHP ve MHP'li vekiller duruma tepki gösterdi.

Emniyet teşkilatını ilgilendiren düzenleme polisin beklentilerini karşılamadı. Muhalefet, polisin ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi için önerge verdi. AKP önergeleri kabul etmedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, polis memurlarının beklentilerinin karşılanmadığını belirtti.

Akçay, “Adeta alay eder gibi bir düzenleme. Ekmeğin yüzde 25 zamlandığı bir dönemde bu rakamlar öyle ciddi rakamlar değildir. 3600 ek gösterge bütçe imkanları içerisinde çok rahat bir şekilde karşılanabilecek rakamlardır” dedi.

DİLENCİYE PARAMI VERİYORSUNUZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise polise yönelik saldırıları hatırlatarak polislerin can güvenliğine dikkat çekti. “Başbakanın yanında bin tane polis, Cumhurbaşkanının yanında 2 bin polis, sayın bakanları yüzlerce polis koruyor. Ölüde polis, diride polis; paraya gelince polise yok. Polisin kendisi fakir, anası fakir, babası fakir, bırakın çocukları da fakir olmasın. Dilenciye para mı veriyorsunuz? 3600 yapın, polis de biraz rahat etsin” ifadelerini kullandı.

1500 LİRA EMEKLİ MAAŞI ALANLAR VAR

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, bu sorunun 2 milyon kişiyi ilgilendirdiğini dile getirerek şunları söyledi: “Polis memurları al bayraklı tabutlarla getirildikleri zaman o cenazelerin önünde konuşmak kolay, mühim olan onların dirilerinin yaşadığı sorunları çözebilmek. Düzenleme 40 lira, 45 lira bir fark getiriyor. Emekli olduktan sonra 3 bin, 3 bin 200 lira olan maaşlar yüzde 60 oranında düşüyor. Bin 500-bin 600 lira maaş alan polis memuru arkadaşlarımız var. Gidiyorlar asgari ücretle en olmadık yerlerde, onurlarına yakışmayacak yerlerde çalışıyorlar.

EMEKLiLiKTE KAYIP 410 LiRA 2015

yılı rakamlarına göre 25 yıllık derecesi 1/4 olan emekli bir polis memurunun 2200 olan ek göstergesinin 3000’e çıkarılması hâlinde emekli maaşına 51,84 TL, 3600 olması hâlinde ise 460,12 TL ilave ödeme oluyor. 25 yıllık derecesi 1/4 olan çalışan bir Polis Memurunun 2200 olan ek göstergesinin 3000’e çıkarılması halinde maaşına 45 TL, 3600 olması halinde ise sadece 63 TL ilave ödeme olayor.

ÖzgürDüşünce

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.