ÜLKÜ OCAKLARI: ARAKAN’A SESSİZ KALMADI

ÜLKÜ OCAKLARI: ARAKAN’A SESSİZ KALMADI

Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanlığı’nca Saat Kulesi Meydanı’nda Arakan bölgesinde yapılan işkenceleri tüm çıplaklığıyla konu alan fotoğraf sergisi açtı.

Misyonu ve vizyonu bakımdan uzun yıllar boyunca toplumsal ve ulusal sorunlar karşısında her zaman haklı ve mazlumların tarafında korkusuzca, dik bir duruş sergileyen büyük bir gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları, bu seferde Arakan’da ordu ve budist halk tarafından müslüman halka karşı yapılan insanlık dışı muameleye kayıtsız kalmadı. İnsanları bölgede yaşanan zulümler konusunda bilinçlendirmek amacıyla açtıkları sergi hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, şöyle dedi; ”Bütün dünyanın gözü önünde bugün Arakan’da bir soykırım, etnik temizlik yapılmaktadır. Tek suçu Müslüman olmak olan binlerce masum insan; kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden bu katliamdan payını almakta, ortaya çıkan görüntüler yürekleri dağlamaktadır.
2
21. Yüzyılda sahneye konulan bu rezil temizlik girişimi insanlık onurunu ayaklar altına almaktadır. Soykırımdan kurtulabilmek ümidiyle kundaktaki bebekleri kucağında derme çatma sandallarla ölüm yolculuğuna çıkmayı göze alan mazlumların yürek yakan ölüm haberleri yazılı ve görsel medyada sık sık yer almaktadır. Minicik yavruların karaya vuran masum bedenleri vicdanı olan herkesin uykularını kaçırmakta, gecelerine kabus gibi çökmektedir. Aslında karaya vuran o masum bedenler değil, insanlık onuru ve vicdanıdır. Kendi vatandaşlarının burnu kanadığında dünyayı ayağa kaldıran hür ve medeni dünyanın efendileri(!) Arakanda yaşanan soykırım karşısında üç maymunu oynamaktadır.
3
Sözde medeni Batı her ne kadar sessiz kalsa, görmezden gelse de, bütün diller lal, bütün vicdanlar sağır olsa da biz dinimizin ve kanımızın gereği olarak bu zulme sessiz kalmayacağız. Filistin’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın herhangi bir coğrafyasında zulme maruz kalan kim varsa çığlığına kulak vereceğimizden kimse kuşku duymamalıdır. Ülkücü Milliyetçi hareketin bir mensubu ve bu necip milletin bir evladı olarak bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin atacağı her adım alacağı her kararda tereddütsüz destekçisi olacağımızı da beyan ederiz.”
4

6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.