Uşak Ülkü Ocakları'ndan “Ülkü’de Birlik Ülke’de Birlik” Etkinliği

Uşak Ülkü Ocakları'ndan “Ülkü’de Birlik Ülke’de Birlik” Etkinliği

Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanlığı Bayanlar Birimi tarafından “Ülkü’de Birlik Ülke’de Birlik” etkinliği düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ozan Manas sahne alırken, programa Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Mutlu, MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay, MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Halit Görgülü, Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şerif Keskin, Ülkücü İşçiler Derneği Uşak İl Başkanı Bayram Özkan, protokol üyeleri ve ülkücüler katıldı. Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanlığı binası önünden yaklaşık 400 kişinin yürüyüşle Atatürk Kültür Merkezine geldiği etkinlik burada Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başladı. Program daha sonra açılış konuşmaları ile devam etti.

Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Mutlu yaptığı konuşmada, “Ülkü ocakları geçmişten günümüze kutlu bir dergah olarak varlığını devam ettirmektedir. Vatan sevdasının aşılandığı ocaklarımız vatan hainlerinin satılmışların ve işbirlikçilerin en büyük düşmanı ve en korkulu rüyasıdır. Çünkü ülkü ocaklarımız yüzde yüz yerli ve yüzde yüz millidir. Ülkü ocakları inanmışlığın adanmışlığın cesaretin ve büyük turan üküsünün bedenlere nakş edildiği yerdir. Ülkü ocakları tarihin her döneminde konjektöre bakmadan, güçlü kim kaygısı gütmeden, kişisel menfeatleri hesaba katmadan, Ezan dinmez bayrak inmez diye bağırmış, kanımız aksada zafer islamındır diye haykırmış ve benim bozkurt yurdumda çakalların işi ne diyerek Vatan hainlerine yurdu dar etmiş kutlu bir dergahtır” dedi.

Ülkü Ocakları Uşak İl Başkan Yardımcısı Recep Ünver yaptığı konuşmada, “Ocaklarımız, Türk milliyetçiliği düşüncesini benimseyenlerin ve bu düşünceyi geniş kitlelere aktarmayı hedefleyenlerin bir araya geldiği, idealist karakteri her şeyden üstün tutan, milliyetçi ve nitelikli insan yetiştirmeyi vatan borcu sayan bir anlayışın sarsılmaz ve yıkılmaz kalesidir. Ülkü Ocakları’nın hedef kitlesi, Türkiye’miz de ve Türk dünyasında yaşayan büyük gençlik kesimidir. Ocaklarımızın kurulduğu günden bu yana taşıdığı temel hassasiyet, Türk milletinin mutluluğu, refahı ve istikbâli üzerine odaklanmış, bütün gayreti Türk gençliğinin bu amaca uygun şekilde yetiştirilmesi olmuştur. Artık, Ülkücü Türk Gençliği de kendisini zorlu geleceğe çok daha iyi hazırlamak durumundadır” dedi.

Programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanlığı Bayanlar Birimi Başkanı Halil Kırmalı, “Bu gece, Sultan Alparslan’ın Malazgirt’ten, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’dan, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’dan, Cennet mekan Başbuğumuzun ve ülkü erlerinin zindanlardan, tabutluklardan çıkarak bu mübarek vatan toprağı için verdiği mücadelenin gecesidir. Geleceğin milliyetçi gençlerini Bilge Kağan’ın Mete Han’ın ve Kürşad’ın otağı ülkü ocaklarında yetiştirecek olan biz Asenalar, Atsızın Türklüğü, Arvasinin bütünleştiriciliği, Galip Erdemin çilesi, Gün Sazağın emeği, Başbuğumuzun çağrısıyla yetiştik. Ülküsü Turan ve i’la-hi Kelimetullah olacak bir nesli böyle yetiştireceğiz” dedi. Program konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Ozan Manas’ın sahne aldığı konserle devam etti. Konser’de birbirinden güzel eserlerini okuyan Manas, katılımcıları adeta mest etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.