Yavuz Hoca Türk Ocakları ve Kitap Fuarında!

Yavuz Hoca Türk Ocakları ve Kitap Fuarında!

Dış Politika-Güvenlik Politikası Uzmanı ve yazarımız Hatay/Dörtyollu Prof.Dr. Celalettin Yavuz, geçen hafta Ankara’da 2 ayrı etkinlikte Ankaralılarla buluştu.

MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı da olan, emekli Deniz Kurmay Albay Prof.Dr. Yavuz, 14 Ocak 2017 günü Türk Ocakları Genel Merkezi’nin geleneksel “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Türk Ocaklılarla buluştu. 2004-2010 döneminde Hars Heyeti Üyeliği yaptığı bu güzide Ocak’ta Yavuz Hoca’nın konuşması “Suriye’nin Geleceği ve Suriye Türkleri” başlığını taşıyordu.

Yavuz Hoca konuşmasında önce Suriye’deki mevcut durumu özetledi. Bu bağlamda “Suriye’de bugüne kadar adı konmamış bir savaş” olduğunu ifade etti. Suriye’ye komşu ülkeler, AB, Rusya, İran, İİT ve ABD’nin Suriye’deki savaşla ilgilerini özetledi. Daha sonra da Türkiye’nin Suriye’de Esad rejimi, muhalifler, IŞİD, PKK’nın Suriye uzantısı PYD-YPG ile ilişkilerini, ilaveten Suriye bağlamında Türkiye-AB, Türkiye-ABD ve Türkiye-Rusya ilişkilerini ayrıntılarıyla açıkladı.

Suriye’de IŞİD’e karşı ABD’nin müttefiklerinin Ağustos 2015’ten itibaren hava harekâtıyla, Rusya’nın da Eylül 2015’ten itibaren Esad rejimine hava harekâtı ağırlıklı desteğiyle IŞİD’e karşı önemli kazanımlar bulunduğunu söyledi.

Esad rejiminin yeniden hayat bulduğunu, ama bu ilerlemenin Suriyeli Türklerin aleyhinde geliştiğini, 12 Eylül 2016’da Halep için başlatılan geçici ateşkesin ümit verici iken, hatta Hatay-Halep yolunun 3 ayda açılabileceği umutlarını yeşertirken, ABD uçaklarının “kazara” Suriye birliğine taarruz edip 60 kişiyi katletmesiyle bu sürecin uzadığını anlattı.

Yıl sonuna doğru Türkiye-Rusya yakınlaşmasının sonunda Suriye’de barış ve istikrarın tesisi için bir umut olduğunu, yeni Başkan Trump’ın da katkı sağlaması halinde “Astana Süreci” ile Suriye’de rahat nefes alınabileceğini söyleyen Yavuz, artık Esad rejimi ile uzlaşma zamanı olduğunu belirtti. Bu arada Fırat Kalkanı Harekâtı üzerinde de durarak, bu harekâtın iki politik hedefinin “PYD-PKK’nın terör koridoru”nu engellemek ve özellikle de Suriyeli Türklerin yer ve yurtlarına güvenle dönebilmeleri için bir “Tapu” niteliği taşıdığının altını çizdi.

Suriye’de 6 ay-1 yıl içerisinde IŞİD’in elindeki toprakların ele geçirileceğini, Suriye’nin istikrar bulabilmesi için ABD’nin Rusya ile uzlaşmacı tutumu ile Esad rejiminin Türkiye ile uzlaşmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Kongre ve Gösteri Merkezi Kongresium’da 6-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Kitap Fuarı vardı. Prof.Dr. Yvauz, Ankaralıların adeta aktığı kitap fuarında önce 10 Ocak’ta Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) standında kitaplarını imzalayarak destek verdi.

İkinci imza günü ise, 14 Ocak’ta son kitabı “Alman Gizli Servisi Türkiye Faaliyetleri” adlı kitabının basımını yapan Kripto Yayınları standındaydı. Yoğun ilginin yaşandığı imza günü okurlarıyla buluşan Yavuz, “Yeni kitap var mı?” diye soranlara, “Her yıl en az yeni bir kitap” düsturumuz 2010’dan beri devam ediyor!” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.