YUSUF BAŞ: MHP’SİZ TÜRKİYE MÜMKÜN DEĞİL

YUSUF BAŞ: MHP’SİZ TÜRKİYE MÜMKÜN DEĞİL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana’nın Pozantı ve Saimbeyli ilçe teşkilatlarında 12. olağan kongreyi gerçekleştirirken, mevcut başkanlar güven tazeledi.

5 İLÇE TAMAMLANMIŞTI

MHP’nin Adana’da ilk olarak 8 Mart 2017’de Yüreğir ilçe teşkilatıyla başlattığı 12. olağan kongre takviminin icrasına devam ediliyor. Daha önce Adana’da beş ilçe kongresini tamamlayan MHP, bugün de Pozantı ve Saimbeyli ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın divan başkanlığını yaptığı MHP Pozantı İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Durmuş Taşpınar’ın listesi oylandı. MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın divan başkanlığını yaptığı MHP Saimbeyli İlçe Başkanlığı 12. Olağan Kongresinde de, mevcut başkan Abdullah Esentürk’ün tekrar aday olduğu liste delegelerin tercihine sunuldu.

YUSUF BAŞ: MHP’SİZ TÜRKİYE MÜMKÜN DEĞİL

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Pozantı İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, kongre süreciyle referandum çalışmalarını birlikte icra ettiklerini hatırlattı. Bu süreçte etkin rol üstlenen MHP’nin siyasi hükümete destek amacı taşımadığını belirten Baş, “Bu ülke 15 temmuz ihanetini yaşadı. Bu darbe girişimi sadece hükümete değil, aynı zamanda milli iradeye ve tüm siyasi iradeye yapılmıştır. Ülkenin bütünlüğü hedef alınmıştır. Sayın Genel Başkanımızın anayasa değişikliğiyle ilgili çıkış noktası burasıdır. Yalan yanlış çirkin iddialarla partimize ve genel başkanımıza saldıranlara hüsnüzan ile bakamayız. MHP bu ülkenin sigortasıdır. MHP’siz bir Türkiye mümkün değildir. Geriye dönüp bakıldığında, 48 yıllık tarihimizdeki duruşumuza, ödediğimiz çok ağır bedellere, Sayın Devlet Bahçeli liderliğinde ortaya koyduğumuz fedakârlıklara, çözdüğümüz ağır krizlere bakıldığında bu gerçeği inkar etmek mümkün değildir. Dolayısıyla, üniter yapımızın tartışıldığı bir ortamda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş olduğu irade, doğrudur ve biz bu iradenin sonuna kadar arkasındayız. O yüzden samimiyet ölçüsünde, teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle gece-gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MUHARREM VARLI’DAN BİRLİK ÇAĞRISI

MHP MYK Üyesi Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, Saimbeyli ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Varlı, “Bu ülkenin, hepimizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu açıktır. Fitne kol gezmektedir. Milletimizi sosyoekonomik, kültürel, siyasi ve sair alanlarda toplum mühendisliği projeleriyle çökertmek isteyenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi’ni de hedef yaptıklarını biliyoruz. Neden MHP? Çünkü MHP bu milletin öznesidir. Bu milletin yüreği, bu milletin sesi, soluğudur. Herkes bilir ki; bu milletin bir ferdinin ayağına diken batsa, Türk milliyetçilerinin yüreği sızlar. MHP Türkiye Cumhuriyeti’nin son kalesidir. Dolayısıyla, kongrelerimizde de ister tek liste çıksın ister iki, fark etmez; tek ses tek yürek olmalıyız. Dedikodulara itibar etmemeliyiz ve liderimiz hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin arkasında sımsıkı durmaya devam etmeliyiz.” diye konuştu. 

SEYFETTİN YILMAZ: YANLIŞLARIN KARŞISINDA OLDUK

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, Pozantı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, MHP’nin daima ülke yararını temel alan bir siyaset izlediğine dikkat çekti. 15 yılda yapılan yanlış icraatları unutmadıklarını vurgulayan Yılmaz, “MHP olarak bugüne kadar, hükümetlerin yaptıkları doğru işlerde hep yanlarında olduk ve destek olduk. Ne zaman yanlış yapıldı ise, o yanlışların da karşısında olduk. Bu tavrımız böyle devam edecek. MHP doğrunun yanında olduğu gibi, yanlışın da hesabını sormasını bilir” dedi.

POZANTI’DAKİ KATILIMCILAR

Pozantı’daki ilçe kongresinde Yumurtalık İlçe Başkanı Halim Özyürek, İmamoğlu İlçe Başkanı İsmet Erganiş, Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz, il başkan yardımcıları Sedat Özer, Fatih Kürşat Mert, Mustafa akkuş, Bekir Şimşek, il yönetim kurulu üyesi Mustafa Doğan da hazır bulundular.

SAİMBEYLİ’DEKİ KATILIMCILAR

Saimbeyli’deki kongrede ise Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, Ceyhan İlçe Başkanı Mustafa Bayar, Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Feke İlçe Başkanı Abdullah Açıkgöz, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi, il yöneticilerinden Burhan Kızılbuka ve Hasan Öztüğ da hazır bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.