Devlet Bahçeli'den çok sert "damat" açıklaması

Devlet Bahçeli'den çok sert "damat" açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in tahliye olmasının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda çok sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan gündemi değerlendirdi.

Bahçeli sözü Bülent Arınç'ın FETÖ'den tutuklu olan damadının nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına getirdi.

MHP Lideri, "Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım?" diyerek kararı sorguladı.

Bahçeli, "Mesela adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir" dedi.

"KARNEYE DEĞİL KARAKTERE BAKALIM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twıtter hesabından şu ifadeleri kullandı: "Bugün 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı tamamlanarak yaz tatiline geçildi. Evlatlarımızı karne heyecanı sardı. Kimisi sevindi, kimisi üzüldü. Karne görünüşte bir kâğıt parçası olsa da; bir dönemin özeti, gösterilen çabaların semeresi, çalışma ve mücadelenin sonucudur.Karne aynadır. Aynaya baktığınız zaman kendinizi bazen iyi ve diri; bazen de yorgun ve yılmış görebilirsiniz. Bu insani bir haldir ve de son derece normaldir. Karne parlak veya sönük görülebilir. Notlar düşük ya da yüksek de olabilir. Ama önemli olan azim, başarma iradesi, en iyiyi arama gayretidir. Mukaddesi olmayan, davası olmayan, bir fikir ve ülkü uğruna fedakârlık yapmanın zirvesine talip olmayan bir neslin varlığı tesadüfidir. Cemil Meriç; irfan insanoğlunun has bahçesidir, der. İrfan karnede değil akıl, inanç, vicdanda çıkarılmayı bekleyen maden gibi saklıdır. Karneye değil karaktere bakalım. Nota değil niyete, kemiyete değil keyfiyete dikkat edelim. Kırık düzelir, az çoğalır, yüksek de düşebilir.

ADALET KARNEMİZE BAKALIM; ADETA DAMATLARIN KALEMİYLE KAPKARA KESİLMİŞ DURUMDA

Mecazi anlamda da olsa karne sadece okullarda verilmiyor. Hayatın her alanı, her tarafı aslında bir imtihan ve mücadele sahasından ibaret. Mesela adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde.

Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir.

IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMASININ EN AĞIR YANKISI TÜRKİYE'DEN HİSSEDİLECEK

Milli bekamızın karnesine bakalım, Barzani çetesi 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapacakmış. Bunun adı rezalet, melanet, ihanettir. Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulmasının en ağır yankısı Türkiye'den hissedilecektir. Buna izin verilemez, buna göz yumulamaz.

HER AYDINLIĞI YANGIN SANIP SÖNDÜRMEYE KOŞMAK ZAAFLIK, ZAVALLILIK, ZAYIFLIKTIR

Adalet ve beka karnelerindeki kırık dökükler alarm vericidir. Her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşmak zaaflık, zavallılık, zayıflıktır. Uyarıyorum; adalet sönerse, beka yıkılırsa geriye üzerinde ağlaya ağlaya bile olsa telafi ve ikame edemeyeceğimiz bir harabe kalacaktır. Karanlık bir ormanda meşale gibidir adalet. Üzerinde yaşadığımız çetin vatan coğrafyasında hayat ve varlık ülkümüzdür beka. Vicdan karnemize bakacak olursak, umut verici olmadığını görürüz. "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diyen kutlu buyruğa kaçımız riayet ve sadakat gösteriyor, bir muhasebe yapmaya ne dersiniz?

AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Çocuklar yetim, gelinler dul, analar gözyaşlı,mazlumlar hedef,cinayetler olağan,şiddet hakim. Yani vicdan rafta,gönüller yasta,insanlık hasta.

Bu vesileyle bütün şehitlerimize, bugün hain bir saldırıda şehit düşen Aybüke öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN ELİ SİLAHTA, ÇIKIŞ ARIYORUZ, HEP ÇIKMAZA SAPIYORUZ

Ortadoğu yanan kazanda, Körfez ülkelerinin eli silahta, küresel ve bölgesel gerilimler had safhada. Çıkış arıyoruz, hep çıkmaza sapıyoruz. Akbabalar uçuyor etrafımızda, çakallar geziyor hisarlarımızda. Petrol, gaz, çıkar kavgaları derken bir medeniyet parçalanıyor yanı başımızda. Öyle bir aydayız ki, Müslüman'ın Müslüman'a kanı,canı haramdır.Ancak karanlığa öyle alışılmış ki, yıldızlar bile rahatsız ediyor birilerini. İyi olmayı konuşuruz, değil mi? Yusuf Has Hacib ne güzel söylemiş: İnsan inciyi denizden çıkarmayı bilmezse, o, ha inci olmuş ha çakıl taşı.

ZEYTİNİN KARASI HELALDİR, TEMİZE ÇIKARIR; SİYASET VE AHLAKIN KARASI ZELİLDİR, ÇÖKÜŞE GÖTÜRÜR

Ahlak ve siyaset karnesini hiç sormayın. Zeytinin karası helaldir, temize çıkarır; siyaset ve ahlakın karası zelildir, çöküşe götürür. Karnesi iyi olanlara sözüm yok, ama kırığı olana, sınıfta kalanlara diyorum ki, en masum sizlersiniz. Çalışır düzeltir, düzlüğe çıkarsınız.

LYS'YE GİRECEK KARDEŞLERİME DE ÜSTÜN BAŞARILAR TEMENNİ EDİYORUM

Allah başka keder vermesin, mühim olan millet ve vatan sevgisinden, bayrak aşkından, vicdan ve insanlık karnesinden kötü not alınmamasıdır. Ruhun taşıdığını beden, bedenin taşıdığını akıl ve kalp taşırsa korkuya yer yoktur,nesiller dik başlı, tok karınlı, mutlu yarınlı olacaktır. Tüm evlatlarımızı bağrıma basıyor; iyi tatiller diliyor, öğretmenlerine, ailelerine sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. LYS'ye girecek kardeşlerime de üstün başarılar temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.