Dündar Taşer’in eşi hayatını kaybetti
Milliyetçi camianın sembol isimlerinden ve Başbuğ Türkeş'in yol arkadaşlarından merhum Dündar Taşer’in eşi Asuman Taşer hayatını kaybetti.
Milliyetçi Hareketin kurucu kadrolarından olan merhum Dündar Taşer’in kıymetli eşi Asuman Taşer Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Vefat haberini duyuran yazar A. Yağmur Tunalı, Taşer’in ardından şu satırları kaleme aldı:
“Dündar Taşer'in eşi
ASUMAN ABLA DA GİTTİ
Büyük bir kadındı.
Dündar Taşer'in eşi olmayı kaldırabilmek tek başına büyüklüğünü göstermeye yeter.
Dimdik durdu.
Dündar Bey'in dâvâ arkadaşlarına, yeni yetişen gençlere her zaman kucak açtı.
Evi, tanıyan, bilen, yolu düşen herkesin eviydi.
Gaziantep mutfağının tam ve mütekâmil bir temsilcisiydi.
Sofrasında bir lezzet tûfânı eserdi.
Arada bir "Yağmur bir müzisyen grup ayarla da dostları toplayalım .." derdi.
Yıllarca bunu yaptık.
Muzaffer Özdağ, Emine Işınsu,Bilge Ercilasun, Melin ve Melih Haser kardeşler, İskender Öksüz, Sadi Somuncuoğlu, Ahmet Bican Ercilasun, Nevzat Kösoğlu, damadı Şevket Bülent Yahnici ve bir kaç dost dâimî davetlilerdi.
Maalesef son taleplerini iş, seyahat vesair sebeblerle yerine getiremedim.
Sözü, sohbeti, yemeyi-yedirmeyi pek severdi.
Vericilikte üstün bir karakterle yaratılmıştı.
Sevdi ve çok sevildi.
Aziz rûhu şâd olsun!”
DÜNDAR TAŞER KİMDİR?
Dündar Taşer, 1925 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Köklü ve gelenekli bir aileye mensup olan Taşer’in çocukluk ve okul yılları Gaziantep’te geçmiştir. Lise bittikten sonra Kara Harp okuluna girmiştir. Okul yıllarında 3 Mayıs 1944 Olayları’na karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılıştır. Mezun olduktan sonra ordunun değişik kademelerinde görev yapmış ve kurmay binbaşılığa kadar yükselmiştir.
27 Mayıs İhtilali, Dündar Taşer’in hayatında önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. İhtilalden sonra Alparslan Türkeş’le beraber hareket eden Taşer, 14’ler olayının içinde yer almıştır. 13 Kasımda gerçekleyen bu olayla birlikte Taşer, Fas’a diplomat olarak gönderilmiştir. 1963 yılında Türkiye’ye dönen Taşer, siyasete atılmış ve çok kısa süre içinde fark edilmiştir.
1965 yılında Alparslan Türkeş, Muzaffer Özdağ, Ahmet Er, Numan Esin, Rıfat Baykal gibi darbede yer alan arkadaşlarıyla, CKMP’de siyasi hayata girmiştir. CKMP’nin 30-31 Temmuz 1965 tarihlerinde yapılan kurultayında, partinin GİK üyeliğine seçilmiştir. 1967 Kurultayı’ndan sonra Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Partide Başbuğ Alparslan Türkeş’ten sonra gelen ikinci isim haline gelmiştir.
Siyasetin kirli oyunlarına hiç bir dönem alet olmamıştır. Ekilmek istenen fitne ve fesat tohumlarına karşı karakterine ve savunduğu davanın icaplarına yakışan şekilde cevap vermiştir. Ülkücü Hareket için Alparslan Türkeş kadar önemli bir konumu olan, Ülkünün çilesini Başbuğ Alparslan Türkeş ile birlikte çeken Dündar Taşer, hiç bir zaman davadan dönmemiş, davasına ve liderine ihanet etmemiştir.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Türkçü Fikir Adamlarından biri olan Dündar Taşer, 13 Haziran 1972 gecesi bir trafik kazası sonucunda ebedi aleme göç etmiştir. Geri manevra yapan ekmek kamyonunun arkasından çarpmasıyla ağır bir şekilde yaralanan Taşer, kaldırıldığı Numune Hastane’sinde bütün çabalara rağmen kurtarılamamıştır. Acı haber kısa zamanda tüm Türkiye’ye ulaşmış ve Cenazesi 15 Haziran 1972 Perşembe günü Hacı Bayram Camii’nden kaldırılmıştır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.