3600 Günden Erken Emeklilik Mümkün! Milyonlarca Vatandaş Emekliliğin Sırrını Çözdü!

3600 Günden Erken Emeklilik Mümkün! Milyonlarca Vatandaş Emekliliğin Sırrını Çözdü!

Erken emeklilikte 3600 gün prim ödemesi büyük dikkat çekiyor. Vatandaşlar, emekli olabilmek için sigorta kayıt tarihinden prim gününe kadar pek çok şey araştırıyor. Peki emekli olmak için gerekli şartlar nelerdir? Kadınların ve erkeklerin emekli olmaları konusunda bazı şeylere dikkat etmesi gerekiyor.

Emekli olmak isteyenler için genel olarak sigorta kaydı, prim günü ve çalışma süresi şartı sunulmaktadır. Ancak bu şartlar ağır olduğu takdirde yıllarca emeklilik bekleyebilirsiniz. Peki 3600 günden emekli olmanın yolu nedir? Kısa sürede emekli olarak maaşınızı almaya başlayabilirsiniz. Erken emeklilik için gerekli şartların yanı sıra çalışmaya dayalı ve prim gününe göre emeklilikten bahsedeceğiz.

3600 Günden Emekli Olunur mu?

Evet, 3600 prim günü yatırarak emekli olabilirsiniz. Ancak 08.09.1999 tarihinden önce sigorta kaydınızın yapılmış olması gerekiyor. Bu tarih öncesinde yapılan kayıtlarla beraber hızlı emekli olabilirsiniz.

Erken Yaşta Emeklilik Şartları

Emekli olmak isteyenler, sigorta kayıt tarihine dikkat etmeliler. Bunun yanı sıra en az 15 sene çalışmak zorundalar ve 3600 prim günü yatırılmalıdır. Bu üç şartı karşıladığınız takdirde hem erkek hem de kadınlar 50'li yaşlarında emekli olabilecekler. Çalışma sürenizi olabildiğince hızlı tamamlamanızda fayda var. Aksi takdirde alacağınız maaşta düşüş yaşanabilir. Emekli maaşı yüksek olan kişiler genel olarak erken yaşta emekli olmuş vatandaşlardan oluşur. 1999 yılı ve 2008 yılı sonrasında emeklilik eskisine göre daha da zorlaşmıştır. Aynı meslekte çalışan ve aynı prim ödemesi yapan kişilerin emekli maaşlarında belirgin bir fark vardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum