Bayram Öncesi Devlet Yardımı: Tek Şartla 7608 TL Destek Ödemesi Başvuruları Açıldı!

Bayram Öncesi Devlet Yardımı: Tek Şartla 7608 TL Destek Ödemesi Başvuruları Açıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bayram öncesi sosyal yardım ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Tek şartla 7608 TL’lik sosyal yardım miktarını hesaplara yatıracak olan Bakanlık, milyonlarca haneye destek ödemelerini erken yatacak. Peki, bu yardımı alabilmek için gereken şartlar neler? İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemeleri, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca kişiye ulaşıyor. Bayram öncesi sosyal yardım ödemeleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken, bakanlık tarafından yapılan sürpriz duyuruyla milyonlarca haneye destek ödemeleri erken yatacak.

Evde Bakım Maaşı Alma Şartları

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç kişilere bakan yakınlarına sağlanıyor. Ancak bu maaşı alabilmek için belirli şartlar bulunuyor. Bakıma muhtaç kişinin sağlık durumunun tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmesi gerekiyor. Ayrıca ailenin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olması da bir diğer şart. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde evde bakım maaşı alınabiliyor.

Evde Bakım Maaşı Miktarı

2024 itibarıyla evde bakım maaşı miktarı 7608 TL olarak belirlendi. Ancak bu miktar, temmuz ayında memur maaşlarının artmasıyla birlikte güncellenecek ve yükselecek.

Bayram Öncesi Ödemeler

Gözler şimdi kurban bayramı öncesinde yapılacak sosyal yardım ödemelerine çevrildi. Evde bakım parası ödemelerinin bayram öncesine çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz yeni bir takvim yayınlamadı ancak ödemelerin her ayın 15’inde başladığı düşünüldüğünde, bayramdan önce hak sahiplerinin hesaplarına yatacağı tahmin ediliyor. Haziran ayının başında bakanlığın bu konudaki takvimini açıklaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.