Bayram Öncesi Yaşlı ve Engellilere Destek! PTT’den Önemli Açıklama

Bayram Öncesi Yaşlı ve Engellilere Destek! PTT’den Önemli Açıklama

Son dakika haberi PTT’den duyuruldu. Kurban Bayramı öncesinde yaşlı ve engellilere verilen sosyal yardım ödemeleri öne çekildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kararıyla, Haziran ayı ödemeleri bayramdan önce hesaplara yatırılacak. İşte detaylar...

Bayram Öncesi Sosyal Yardım Ödemeleri

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engellilere yönelik sosyal yardım ödemelerini erkene çekme kararı aldı. Haziran ayında yapılacak olan ödemeler, bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatacak. Peki, yaşlı ve engellilere ne kadar sosyal yardım verilecek?

2024 Yılı Yaşlı ve Engelli Maaşları

65 Yaş Maaşı: 65 yaş üstü, sosyal güvencesi veya emekliliği bulunmayan vatandaşlara verilen 65 yaş aylığı, 2024 yılı için 3504 TL olarak belirlenmiştir. Memur maaş katsayısına göre her altı ayda bir güncellenen bu maaş, Temmuz ayında yeniden artacaktır.

Engelli Maaşı: Engelli vatandaşlara verilen maaşlar, engel durumlarına göre farklılık göstermektedir. 2024 yılı için belirlenen engelli maaşları şu şekildedir:

  • %70 ve üstü engelliler için: 4196 TL
  • %40-69 arası engelliler için: 2797 TL

Engelli maaşlarına da Temmuz ayında zam yapılması beklenmektedir.

Ödeme Detayları ve PTT Açıklaması

Haziran ayında yapılacak yaşlı ve engelli maaşı ödemelerinin öne çekilmesiyle birlikte, ödemeler bayramdan önce hesaplara yatırılacak. PTT’den yapılan açıklamaya göre, daha önce Ziraat Bankası hesap numarası veren vatandaşlar ödemelerini banka hesaplarından alabilecekler. Hesap numarası vermeyenler ise PTT şubelerinden ödemelerini alabilirler.

Ödemelerin Tarihi:

  • Haziran ayı ödemeleri, bayram öncesinde hesaplara yatacak. Kesin tarihler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.