Dana ve Koyun Fiyatları Güncellendi! Kurbanlık Büyükbaş Küçükbaş Hayvan Fiyat Listesi (2023 Haziran)

Dana ve Koyun Fiyatları Güncellendi! Kurbanlık Büyükbaş Küçükbaş Hayvan Fiyat Listesi (2023 Haziran)

Dana koyun fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Kurbanlık hayvan fiyat listesi paylaşıldı. Dana ve koyun en ucuz kaç TL'den satılıyor? İşte Haziran ayı güncel gelişmeler ve hayvan pazarlarında kurban kesim bedelleri...

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Bu yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan bayrama kısa bir süre kaldı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da kurbanlık fiyatları gündemde. Peki, 2023 kurbanlık fiyatları ne durumda? İşte küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları hakkında bilgiler...

Türkiye'de Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak ve 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Bayram süresince ibadetlerini yerine getirmek isteyenler kurban kesme işlemini gerçekleştirecek. Ancak artan enflasyon ve zamlar sonucunda, 2023 kurbanlık fiyatları oldukça yüksek seviyelere çıktı. Bu fiyat artışının ardından vatandaşlar, kurban kesme maliyetlerini karşılamak için çeşitli yollar araştırıyor. Dana, koç, koyun ve keçi gibi hayvanların maliyetlerindeki artış nedeniyle, geçen yıla göre önemli bir zam yapıldı.

Koyun Fiyatları

2023 yılında kurbanlık koyun fiyatları 6-7 bin TL aralığında başlayan fiyatlarla karşımıza çıkıyor. Büyükşehirler fiyat konusunda daha yüksek rakamlar ile satışlara imzasını atmakta. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde 7700 TL'den başlayan koyun fiyatları 11 bin TL'ye çıkabilmekte.

Dana Tosun Fiyat Listesi

Büyükbaş hayvan kesimiyle ilgilenenler, 2023 dana tosun fiyatlarına göz atıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana fiyatlar yüksek oranda arttı. Öyle ki tosun 50 bin TL'den başlayarak 120 bin TL'ye kadar çıkabilmekte. Bu da fiyat artışında gelinen noktayı gözler önüne serdi. Aynı zamanda kurban kesim bedelinde de yükseliş yaşandı. Koyun ve dana kesim ücretleri değişti. 

Kurban Kesim Fiyatları Haziran 2023

Kurban kesim fiyatlarının geçen yıla olan kıyasla bulunduğu konuma bakmak gerekir. Geçtiğimiz yıl 2022'de koyun kesim bedeli 200 TL iken dana tosun kesim bedeli ise 600 TL civarındaydı. Yakında zam duyurusunun geleceğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı'nda yalnızca hayvan fiyatları değil kesim ücretleri de bu neticede artmış oldu.

Bu nedenle, bu yıl büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık kesimlerinde ortalama %70 zam bekleniyor. 1150 - 1200 TL arasında dana tosun kesim bedeli istenebilir.

2023 Kurban Bayramı'nda kurbanlık fiyatları yüksek seviyelerde seyretmektedir. Kurban kesmek isteyenler için maliyetler artmış durumdadır. Bu durum, vatandaşların kurban kesme konusunda alternatif çözümler arayışına girmesine neden olmuştur. Her ne kadar resmi bir kurban kesim fiyatı açıklanmamış olsa da, önümüzdeki dönemde kesim ücretlerinde artış yaşanması  bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.