Emekliye 25 Bin TL Ödenecek! Bayram Öncesi Başvuru Yapana Toplu Ödeme İmkanı!

Emekliye 25 Bin TL Ödenecek! Bayram Öncesi Başvuru Yapana Toplu Ödeme İmkanı!

Emekliler 25 bin TL'lik toplu ödemeden yararlanabilecek. SGK'ya dilekçe ile başvuru yapanlara bayramdan hemen önce ödemeler hesaplarına yatırılıyor. İşte toplu para alma hakkı kazanan emekliler...

Emekliler, Kurban Bayramı'ndan hemen önce toplu ödeme alma hakkı elde ediyor.  Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) açıklama yaptı. SGK'ya dilekçe veren emeklilere 25 bin TL toplu ödeme yapılacak. Bu haberi duyan emekli vatandaşlar, çifte bayram sevinci yaşadı. Toplu ödeme, SGK'ya dilekçe veren 4A, 4B, 4C emeklileri kapsayacak.

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, bayram öncesinde bazı emeklilere toplu ödeme yapılacağı müjdesi verildi. Bu haber, emekli vatandaşlar için gerçek bir bayram sevinci oldu. Açıklamaya göre, emeklilere 25 bin TL toplu ödeme yapılacak. Toplu ödemeden faydalanmak isteyen kişilerin SGK'ya dilekçe vermeleri gerekmektedir.

Toplu ödeme, 4A, 4B, 4C emeklilerinin SGK'ya dilekçe vermeleriyle gerçekleşecektir. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında maaşlarını alamayan emekliler, bu fırsattan yararlanabilecekler. Maaşlarını alamayan emekliler, 90 gün geçmesine rağmen durumu SGK'ya bildirdiklerinde 25 bin TL nakit avans alabilecekler. Toplu ödemeden yararlanmak için Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında maaşlarını alamamış olmak gerekmektedir.

Toplu ödeme için hangi şartlar geçerli? EYT yasası kapsamında dilekçe veren vatandaşlar, tüm şartları yerine getirerek emekli maaşlarını alamamışlarsa, SGK tarafından yapılan açıklamaya göre çifte bayram sevinci yaşayacaklar.

SGK'nın açıklamasına göre, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren emekli olmak için başvuruda bulunan ancak 90 gün süre dolmasına rağmen maaşlarını alamayan emekli vatandaşlara 25 bin TL nakit avans müjdesi verildi. Maaşlarını henüz alamayan ve nakit ihtiyacı olan emekliler, Kurban Bayramı öncesinde SGK'ya dilekçeyle başvuruda bulunarak bu ödemeden yararlanabilecekler. Üstelik toplu ödeme, sadece EYT kapsamında emekli olanlar değil, maaşlarını alamayan tüm emekliler için geçerli olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.