Erdoğan Müjdeyi Verdi! Devletten Ev Hanımlarına Her Ay 7500 TL Ödenecek!

Erdoğan Müjdeyi Verdi! Devletten Ev Hanımlarına Her Ay 7500 TL Ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi yapmış olduğu açıklamayla birlikte bazı detaylar gözler önüne serildi. Ev hanımları için maaş bağlanacağı ve emekli olarak en az 7500 TL alacakları öğrenildi. İşte düzenlemeye dair bazı şartlar...

Emekli olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberler veriliyor. Seçimden hemen önce açıklanan ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi büyük ses getirdi. Bununla birlikte emekli olmak isteyenler düzenlemenin hayata geçmesini beklemekteydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesini açıkladığı sırada ev hanımlarına yönelik bir dizi vaatte bulunmuştu. Bu vaatler arasında isteğe bağlı sigorta girişi yapan ev hanımlarının erken emeklilik hakkına sahip olması ve sigorta primlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanması gibi önemli adımlar bulunuyordu. Bugünden itibaren emekli olmak isteyenler hangi şartları sağlamalı? Güncel olarak merak edilen emeklilik sistemi ve çok daha fazlası haberimizde...

Uzun bir bekleyişin ardından, ev hanımlarının emeklilik hakkı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ev hanımlarının emeklilik desteği sağlanacağını duyurarak önemli açıklamalarda bulundular.

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için üç temel şartın yerine getirilmesi gerekecek. İlk olarak, kaynak sağlanacak. Hükümet, Aile ve Gençlik Bankası'nın kaynak sağlayacağını belirtti. Meclis çalışmalarının başlamasıyla birlikte bu konuda yapılan çalışmalar hız kazanacak.

İkinci olarak, ev hanımları emeklilik için başvuruda bulunacaklar ve primlerini düzenli bir şekilde ödedikleri takdirde devlet primin üçte birini karşılayacak. Bu sayede ev hanımlarına teşvik sağlanacak ve destek sunulacak. Özellikle kadınları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla bir banka kurulacak. Bu banka, gençlik ve aile ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösterecek ve kaynağı doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak.

Son olarak, ev hanımlarının emekli olabilmesi için borçlanma süreci uygulanacak. Ev hanımları, emeklilik için sigorta prim borçlanması yapabilecek ve bu borçlanma devlet tarafından karşılanacak. Konunun yasal düzenlemelerle belirleneceği ve Meclis açıldığında yasanın geçirileceği ifade edildi.

Ev hanımlarının emeklilik başvuruları, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasının ardından alınmaya başlanacak. Başvuruların yaş şartı olmaksızın tüm ev hanımlarına açık olacağı ve sigorta girişinin olup olmamasının önemli olmadığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.