Erdoğan Sözünü Tuttu! Memura ve Emekli Zammı İçin Tarih Verildi!

Erdoğan Sözünü Tuttu! Memura ve Emekli Zammı İçin Tarih Verildi!

Zam bekleyen milyonlara karşın Erdoğan sözünü tutuyor. Memur ve emekli için maaş zammı yapılacak. En düşük maaşlar rekor oranda artacak. İşte maaşlarla ilgili Erdoğan'dan heyecanlandıran müjde...

Seçim sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşması gündem oldu. Milyonların canlı yayında izlediği konuşmada emekli ve memur maaş zamlarına da değinildi. Bir süredir beklenen maaşların ne zaman artırılacağına ilişkin sorular artık yanıt bulmaya başladı.

Maaşlara Zam Geliyor

Milyonlarca vatandaş, bu zamlardan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenecek. Erdoğan, açıklamasında "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık ve daha fazla artış için çalışmalarımız sürüyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz ayında 22 bin liraya yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik ve ilk maaşlarını almaya başladılar. Asgari ücretle ilgili hesaplamalar Temmuz ayında yapılacak. Emekçilerimizi enflasyona karşı korumak için gerekli tedbirleri alacak ve gereken adımları atacağız"  dedi.

Temmuz Ayında Adım Atılacak!

Maaşların Temmuz ayından itibaren artırılacağı konuşuluyor. Memurlar, en düşük 11.848 TL alıyorken artık 22 bin TL'den başlayan kazançlar elde edecek. Aylık olarak verilecek ödemenin bu kadar hızlı yükselmesi ise sevindirici. Memur maaşlarına yaklaşık %100 zam gelecek iken en düşük emekli maaşında nasıl bir karar verileceği ise yakında belli olacaktır.
Maaş duyuruları Temmuz'da yapılacak olsa bile Haziran ayında masaya oturulacağı konuşuluyor. Daha fazla bilgi ve detay için haber sitemizi takip etmeyi unutmayın. Siz  de zamlarla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.