EYT'liler ve Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde! 50'li Yaşlarınızda Emekli Olacaksınız!

EYT'liler ve Erken Emekli Olmak İsteyenlere Müjde! 50'li Yaşlarınızda Emekli Olacaksınız!

Milyonlarca emekli adayını ilgilendiren bu haberde emeklilik için gerekli yaş 50'lere kadar düştü. Sigorta kayıt tarihinden prim gününüze ve daha pek çok şarta bağlı olan bu gelişme, vatandaşı sevindirdi. EYT'li vatandaşlar emekli olabilecek mi? EYT'liler emeklilik için tüm imkanları deniyor. İşte 50 yaşında emekli olmanın yolu...

SSK ve Bağkur'luların emeklilik için neler yapmaları gerektiği araştırılıyor. Özellikle de tüm şartları karşılıyor olmasına rağmen emekli olamayanlar bu konunun nasıl çözüme kavuşacağını merak ediyor. Eğer 50'li yaşlarda emekli olmak istiyorsanız yapılması gerekenleri aktarıyoruz. SSK veya Bağ-kur fark etmeksizin şartları sizlerle paylaşacağız.

Erken Emeklilik Mümkün mü?

Erken yaşta emeklilik elbette mümkün. 50'li yaşlarda emekli olmak isteyenler, sigorta kayıt tarihlerine dikkat etmeliler. Bununla beraber yatırılan prim günü sayısı ve çalışma süreleri de önemlidir. Genel olarak 1999 Eylül ayı öncesinde sigorta kaydı yaptıranlar ve 15 yıllık çalışma süresi ile 3600 gün prim yatıranlar 50'li yaşlarında emekli olabiliyor. Ancak çalışma süresini olabildiğince hızlı tamamlaması kendisi için oldukça önemlidir.

EYT'liler Emekli Olabilecek mi?

EYT'li vatandaşlar ise emeklilik yaşlarını beklemek istemiyor. Sırf bu yüzden de EYT'liler nasıl emekli olunur araştırmalar yapıyorlar. Meclise sunulması beklenen erken emeklilik teklifi ise şu an için taslakta olduğu gibi bekliyor. Herhangi bir teklifin TBMM'ye sunulmadığı öğrenildi. Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar için bekleyiş sürmekte. Emekli olmaları için gerekli yaşı doldurmadıkları için emeklilik beklemek zorunda kalan milyonlarca vatandaş çözüm bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.