Kredi Kartlarında Önemli Değişikilk Yapılacak! Kredi Kartı Olanlar Bu Habere Dikkat

Kredi Kartlarında Önemli Değişikilk Yapılacak! Kredi Kartı Olanlar Bu Habere Dikkat

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren gelişmeye göre artık kartlar değişecek. Kartlarda kullanılan sistem değişiyor ve parmak izli modelleri geliyor. Manyetik şeritli milyarlarca kart artık kullanılmayacak. Peki kart değişimlerine ne zaman başlanıyor? MasterCard'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Kredi kartlarıyla ilgili yapılacak bir değişiklik dikkat çekti. 2024 yılında başlayacak bu değişimle beraber bankalar hızlı bir şekilde kartların yapısını değiştirecek. Daha fazla güvenliğin harcandığı sistemde kartların sahip olduğu özellikler de büyük dikkat çekiyor. Manyetik şeritli alandan ötürü kredi kartı sahiplerinin dolandırılma riski az da olsa var. Ancak yeni sistemle bu ihtimal daha da düşecek. Bankacılık sistemi her geçen gün kendini daha da fazla geliştiriyor. Kartların dolandırıcılığa müsait bir hale gelmemesi için çalışmalar yapılıyor.

MasterCard'dan Yeni Kart Açıklaması!

MasterCard, yeni kredi kartlarının işleme alınacağını belirtiyor. Parmak izine dayalı yeni sistemde çipli olması nedeniyle çok daha güvenli ve pratik deneyimler bizleri bekliyor olacak. 2024 yılında başlaması beklenen kart değişikliğinin 2033 yılına kadar süreceği öngörülüyor. Tüm kartlar değiştirilecek. Kredi kartlarının yanı sıra banka kartlarında da böyle bir değişim olacağı belirtildi.

CIA İçin Üretilmişti

Manyetik şeritli kartlar, CIA personeli için olmazsa olmaz bir önem taşıyordu. Eski dönemden itibaren kullanılan bu kart tipleri, yazılımları değişse de genel mantık anlayışında bir değişim yaşanmadı. Bu nedenle kredi ve banka kartlarının bir an önce değişmesi gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.