SGK Duyurdu! 7200 Prim Günü ile Erken Emeklilik Fırsatı Ortaya Çıktı

SGK Duyurdu! 7200 Prim Günü ile Erken Emeklilik Fırsatı Ortaya Çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bağ-Kur'lu esnafa erken emeklilik fırsatı sunan 7200 prim günü düzenlemesini gündeme aldı. Prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesiyle, esnaf 5 yıl daha erken emekli olabilecek. İşte yeni torba yasayla ilgili son gelişmeler ve erken emeklilik detayları...

Bağ-Kur'lu esnafın uzun süredir beklediği erken emeklilik fırsatı nihayet gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik için gereken prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bu değişiklikle birlikte esnafın 9000 gün yerine 7200 günle emekli olmasının önü açılacak. İşte yeni torba yasa ile ilgili son gelişmeler ve erken emeklilik hakkında bilmeniz gerekenler...

Bağ-Kur 7200 Prim Günü Düzenlemesi Nedir?

Bağ-Kur'lu esnafların prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesi süreci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Bakan Işıkhan, bu konuda verilen sözün yerine getirileceğini ifade etti. Bu düzenleme ile Bağ-Kur'lu esnaflar, 7200 prim gün sayısıyla daha erken emekli olma fırsatına kavuşacaklar.

Torba Yasa ve Bağ-Kur Düzenlemesi

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve 3600 ek gösterge gibi düzenlemelerin yer alacağı torba yasa görüşmeleri, AK Parti tarafından yürütülüyor. Ancak düzenlemenin taslak metninin ne zaman hazırlanacağı ve görüşülmek üzere Meclis Başkanlığı'na ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Bu torba yasa, Bağ-Kur prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi gibi birçok önemli düzenlemeyi içerecek.

Bağ-Kur 7200 Prim Günü Ne Zaman Yasalaşacak?

TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, Bağ-Kur prim eşitleme düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçük esnafa desteklerinin devam ettiğini vurgulayan Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000 günden 7200'e düşürülmesine ilişkin çalışmaları sürdüklerini belirtti. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin Orta Vadeli Plan'da hayata geçirileceğini ifade etti.

Erken Emeklilikte Son Durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Bağ-Kur 7200 Gün Emeklilik Şartları ve Kapsamı

Bağ-Kur 7200 prim gün düzenlemesinin detayları henüz tam olarak belli olmasa da, esnaf ve sanatkarlar odalarına kayıtlı bakkal, kasap, kuaför, ayakkabıcı, berber, kıraathane sahipleri gibi küçük esnaf bu düzenlemeden faydalanabilecek. Ancak şirket sahibi olan ve bilanço esasına göre defter tutan büyük işletme sahipleri bu yasal düzenlemeden yararlanamayacak.

Bağ-Kur'lular İçin Büyük Fırsat

Bağ-Kur'lular 9000 prim günü şartı nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından faydalanamamıştı. Ancak yeni düzenleme ile Bağ-Kur'lular 5 yıl önce emekli olma imkanına kavuşacak. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, esnaflar daha erken emekli olup emeklilik dönemlerinin keyfini sürebilecekler.

Bağ-Kur'lu esnafa erken emeklilik fırsatı sunan 7200 prim günü düzenlemesi, esnafların uzun zamandır beklediği bir gelişme. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu konuda yaptığı çalışmalar, esnafın emeklilik sürecini hızlandıracak ve onların yaşam standartlarını yükseltecek. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini de destekleyecek önemli bir adım olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.