Torba Yasa 2024'te Neler Var? 3600 Ek Gösterge, Erken Emeklilik ve Ev Hanımlarına Prim Desteği

Torba Yasa 2024'te Neler Var? 3600 Ek Gösterge, Erken Emeklilik ve Ev Hanımlarına Prim Desteği

3600 ek gösterge düzenlemesi, erken emeklilik ve ev hanımlarına prim desteği gibi önemli maddeler içeren Torba Yasa 2024'te yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son durum ve detaylar...

3600 ek gösterge düzenlemesi, erken emeklilik ve ev hanımlarına prim desteği gibi pek çok önemli değişikliği içeren Torba Yasa 2024, kamuoyu tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu düzenlemelerle ilgili son gelişmeleri paylaştı. İşte Torba Yasa 2024'te yer alan maddeler ve detaylar...

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri gibi kamu personelini kapsayan önemli bir değişiklik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerini yeniden düzenledik. Birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi. Bu açıklama, düzenlemenin yakın zamanda yürürlüğe gireceğinin sinyalini verdi.

Torba Yasada Neler Var?

Yeni torba yasa teklifi, birçok önemli düzenlemeyi içerecek. Bu düzenlemeler arasında:

  • 90 bin taşerona kadro verilmesi
  • 3600 ek gösterge düzenlemesi
  • Ev hanımlarına emeklilik hakkı
  • Ekonomik destekler ve teşvikler

Henüz yeni torba yasa teklifi tamamlanmış değil, ancak seçim sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması bekleniyor. Bu düzenlemeler, geniş bir kitleyi ilgilendiren ve ekonomik anlamda rahatlama sağlayacak maddeler içeriyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını kapsayan bu düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynuyor. Bu düzenleme ile kamu personelinin emeklilik maaşlarında ve ikramiyelerinde ciddi artışlar olacak.

Bağ-Kur Prim Gün Sayısı Düşürülecek mi?

Bakan Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim günlerinin düşürülmesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Yeni düzenleme ile Bağ-Kur'luların prim gün sayısının SSK'lılarla eşit hale getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi hedefleniyor. Bu değişiklik, örneğin 58 yaşında emekli olacak bir ev kadınının 7.200 prim günle daha erken emekli olabilmesini sağlayacak.

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba yasa 2024 maddeleri ve yürürlük tarihi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Ancak, kalan maddelerin ne zaman yasalaşacağı henüz netleşmedi. Bakan Vedat Işıkhan, bu düzenlemelerin en kısa sürede yürürlüğe girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Torba Yasa 2024, kamu personelinden ev hanımlarına kadar geniş bir kitleyi etkileyen önemli düzenlemeler içeriyor. 3600 ek gösterge, erken emeklilik ve prim gün sayısının düşürülmesi gibi maddeler, vatandaşların ekonomik durumlarını olumlu yönde etkileyecek. Bu düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte, milyonlarca kişi için önemli kolaylıklar ve iyileştirmeler sağlanacak. Torba yasa teklifinin TBMM'de kabul edilmesiyle, 2024 yılı birçok yenilik ve düzenleme ile başlayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.