Asgari Ücrete İlişkin Yeni Kabine Açıklaması: Yeni Asgari Ücret 16 Bin 500 TL..

Asgari Ücrete İlişkin Yeni Kabine Açıklaması: Yeni Asgari Ücret 16 Bin 500 TL..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından yeni kabine açıklandı. Özellikle temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam konusu merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili net bir açıklama yaparak, "Temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" şeklinde konuştu. Ancak dolar kurundaki artış nedeniyle 500 dolar miktarı 10 bin 400 TL'ye yükseldi.

Asgari ücret konusunda Türk-İş verilerine göre açlık sınırının 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 TL olduğu belirtildi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise haziran ayı enflasyon rakamlarının henüz belli olmadığını ve yeni asgari ücret rakamının bu nedenle net olarak belirlenmediğini ifade etti. Ancak Türk-İş verilerine göre, bir ailede en az yoksulluk sınırı kadar gelir olması gerektiğini vurguladı.

Bu durumda asgari ücretin ortalama 16 bin TL civarında olması bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte asgari ücretteki gelişmeler ve rakamlar netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.