Bingöl'de şiddetli çatışma: 1 şehit
Bingöl’de güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.
Alınan bilgiye göre, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında operasyon icra eden güvenlik güçleriyle terör örgütü üyeleri arasında sıcak temas sağlandı. Teröristler tarafından açılan ateşte bir uzman çavuş şehit oldu.
Şehit asker, helikopterle Bingöl’e getirilerek devlet hastanesi morguna kaldırılırken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, Genç bölgesi kırsalında devam eden operasyon esnasında bir uzman çavuşun şehit olduğunu belirtti
TSK'DAN AÇIKLAMA
Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olmasıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden açıklama yapıldı. TSK açıklamasında, "11 Haziran 2017 tarihinde saat 19.30 sularında Bingöl ili Genç ilçesi Sağlık Mahallesi bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.