Canlı Yayında Açıkladı! Temmuz Ayında Memur Maaşlarına Yüzde 56 Zam Geliyor!

Canlı Yayında Açıkladı! Temmuz Ayında Memur Maaşlarına Yüzde 56 Zam Geliyor!

Memurlar için beklenen zam oranı sonunda netleşti ve büyük bir sürprizle karşılandı. Bu kez memur maaşlarına yüzde 56 oranında zam yapılacak. Temmuz ayında uygulanacak olan zam, Haziran ayı maaşlarıyla birlikte hesaplara yansıtılacak. Bu müjdeli haber, yaklaşık 8 milyon memurun dört gözle beklediği bir gelişme oldu. Yeni zamlı maaşlarla birlikte memur maaşları ne kadar olacak? Zam miktarı hesaplara ne zaman yatacak? Tüm bu merak edilen detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlık tarafından yapılan her açıklama, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. 2023 yılının başında memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldığı açıklanmıştı. Ancak bu oran, itirazlar sonucunda yüzde 30 olarak güncellendi. Bir süre önce çıkan iddialara göre, Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yüzde 15 zam yapılacağı konuşuluyordu. Ancak geçtiğimiz haftalarda en düşük kamu işçisinin maaşına yüzde 45 zam yapılarak 15.000 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi açıkladı. Erdoğan, en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisinin maaşından aşağı kalmayacağını söz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından memurların beklentisi en az yüzde 45 zam oldu. Cumhurbaşkanı'na yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre ise memur maaşlarına yüzde 56 oranında zam yapılacağı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, yüzde 45 zam yapıldığında en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor. Şu anda en düşük 15.000 TL alan bir memura yüzde 45 oranında 7.000 TL zam yapılacak.

Öte yandan, emekli maaşlarına da farklı bir zam uygulanması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarına göre Temmuz ayında emekliler için kademeli bir zam düzenlemesi yapılacak. Bu düzenlemenin yanı sıra 

Temmuz zammına refah payının da ekleneceği belirtiliyor. Bu zamana kadar emekli ve memur maaşlarına aynı oranda zam yapılmaktaydı, ancak bu yeni düzenlemeyle birlikte emekliler için farklı bir zam politikası uygulanacak.

Memur ve emekli maaşları için belirlenecek zam oranları, 3 Temmuz'da açıklanacak olan 2023 yılının 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak belirlenecek. Resmi verilerin açıklanmasının ardından zam oranları netleşecek ve memur maaşlarına yüzde 56 zam uygulanacak.

Diğer yandan, asgari ücret konusunda ise ikinci tur seçimlerin ardından asgari ücret tespit komisyonunun bir araya gelmesi bekleniyor. Komisyonun belirleyeceği rakam, 28 Mayıs'ta seçilen cumhurbaşkanına sunulacak ve sonrasında yeni Meclis tarafından onaylanacak.

Memurların ve emeklilerin merakla beklediği zam haberinin sonunda müjdeli bir gelişme yaşandı. Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 56 oranında zam yapılacak ve bu zam Haziran ayı maaşlarıyla birlikte hesaplara aktarılacak. Zam sonucunda en düşük memur maaşı 22.000 TL seviyesine yükselecek. Detaylı zam oranları ve maaşların ne zaman hesaplara yatacağı konusundaki bilgiler, resmi açıklamaların ardından netlik kazanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum