Doğalgaz Faturasından Şikayet Edenlere Güzel Haber! Doğalgaz Yardımları Ceplere İyi Gelecek..

Doğalgaz Faturasından Şikayet Edenlere Güzel Haber! Doğalgaz Yardımları Ceplere İyi Gelecek..

Kış ayları ile beraber doğalgaz kullanımıda büyük ölçüde arttı. Doğalgaz kullanımı yükselince vatandaşlar bu kezde doğalgaz faturalarının pahalılığından şikayet etmeye başladı. Şimdi ise doğalgaz faturasını nasıl yatıracağını hesaplayanlara güzel haber geldi. İşte detaylar...

Kış aylarıyla beraber soğuklar beraber soğuklar git gide artınca vatandaşlar çareyi doğalgazı yükseltmekte buldu. Doğalgaz yükseldikçe diğer yandan da faturaların fiyatları da yükselmeye başladı. Doğalgaz faturasını karşılamakta zorlanan vatandaşlar bu konuda araştırmalara başladı.

Peki doğalgaz destek yardımı nedir?

Doğalgaz destek yardımı maddi gücü yetersiz olan vatandaşlara SYDV vakıfları aracılığı ile verilmektedir. İlinizde veya ilçinizde bulunan SYDV vakıflar sizin maddi durumunuzu inceler ve bununla beraber ihtiyaç sahibi olup, olmadığınıza karar verir. Eğer ihtiyaç sahibi olduğunuz kesinleşirse vakıf o yıl belirlenen yardım ücretlerinden size pay ayırır. Sizde hesabınıza aktarılan bu ücreti doğalgaz yardımı olarak kullanabilirsiniz.

Doğalgaz yardımları ne kadar ?

Doğalgaz yardımları bu yıl 900 ila 2500 TL arasında belirlendi.

Doğalgaz yardımları nasıl kullanılır ?

Doğalgaz yardımlarınızın hesabınıza yatırıldığı kesinleşirse, evinize ait olan faturayla beraber PTT şubelerine başvurabilirsiniz. Başvurunuzda doğalgaz yardımınızı kullanmak istediğini belirtip, bununla beraber faturanızı da kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.  Eğer yardım fatura ücretinizin hepsini yatırmaya yetmiyorsa, bu ücret faturadan kesilecek ve sizden kalan ücret istenecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.