Ermeni Soykırımı Var Diyen HDP’li Bakan’a Azerbaycan Milletvekilinden Ayar
Ermeni Soykırımı var diyen HDP’li Bakan’a Azerbaycan Milletvekilinden zehir zemberek yanıt verdi.
Ermeni Soykırımı var diyen HDP’li Bakan’a Azerbaycan Milletvekilinden zehir zemberek yanıt verdi.
HDP’den Avrupa Birliği bakanı seçilen Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca’nın 1915 Ermeni olayları ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Konca’nın açıklamasına söylenecek sözün kalmadığını dedi.
Paşayeva’nın zehir zemberek saçan açıklamasında, “Söyleyecek söz bile kalmadı. Çok üzüldüm dünyada Ermeni yalanları ile mücadele eden bu kadar türk kökenli akademisyen, aydın, STK’lar, medya, diaspora örgütlerinin yaptıkları işi Türkiye bakanı adı altında HDP’li Ali Haydar Konca’nın verdiği açıklamasıyla darbe vurmuştur, dedi.
Kardeş Türkiye’nin yeni AB Bakanı HDP’li Ali Haydar Konca Bakan olur olmaz gazetecilerle tanışma toplantısında verilen sözde Ermeni soykırımı hakkında sorusuna “Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor ” şeklinde yanıt vermişti.
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Bakan Konca’nın bu sözlerine “herkes dediğinde kimi kastettiğini 70 milyonluk Türkiye halkına sormalı bence. Çünkü Türkiye’nin kabul etmediği sözde soykırım hakkında “herkes kabul ediyor” sözleri çok ağır bir suçlama. Biz de kabul etmiyoruz ve Konca’nın bizim yerimize de konulmak hakkı yoktur, şeklinde tepki göstererek, işte bu Konca “Sözde Ermeni soykırımı konusunun Avrupa Birliği’nde gündeme gelmesi karşısında alacağı tavrın ne olacağı” sorusuna ise şöyle cevap verir: “Katliam yapıldığını her kes kabul ediyor. Bir katliam yapıldığı çok açık ve nettir. Bunu herkes kabul ediyor. Esas itibariyle kabul etmeyen de yok. Asıl olan onun tanımlanması noktasındad. Onu da Partimizle tartışıp konuşup ve birlikte vereceğimiz karar doğrultusunda görüşümüzü ifade edeceğiz” sözlerini dile getirerek “bakın Türkiye’yi Avrupa Birliği Bakanı olarak kim temsil ediyor. Türkiye ve Azerbaycan tarihçileri, aydınları, diaspora kuruluşları tüm dünyada iş yaparak böyle bir soykırım ve katliamın olmadığı konusunda gerçekleri dünyaya ulaştırmak için çalışıyor ama Avrupa Birliği Bakanı ise bunu kabul ediyor. Bu konuda önyargılı ve haksız tavır sergileyen Avrupa Birliği’ne bundan güzel ne fırsat olabilir?” şeklinde konuşmasına devam etti.
Paşayeva, “Bizim söylediklerimizi Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanı de onaylıyor” diyecekler. Türkiye’ye bundan daha fazla darbe vuramazdı. Bu henüz 2-3 günlük bakan. Allah sonucundan korusun. HDP’li bir bakandan aslında bundan fazla ne beklemek olurdu ki, diyerek sert ithamlarda bulundu.
Gazeteciler bu kişiden Ermenistan’ın yaptığı Hocalı Soykırımı’nı kabul edip etmediğinin, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili görüşlerini sorsa iyi olur diyen Paşayeva, eminim yanıtlayacağı sorular hepimizi şaşırtır. Türkiye’deki insanımız bu insanların gerçek yüzlerini, amaç ve hedeflerini görmeliler, dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.