EYT'li Vatandaşlar İçin Geri Sayım! EYT İçin Yarın Çok Kritik..

EYT'li Vatandaşlar İçin Geri Sayım! EYT İçin Yarın Çok Kritik..

Ülkemizde birçok vatandaşımızın faydalanmayı beklediği EYT'de yarın çok kritik bir gün olacak. Yarın EYT bekleyenlerinin birçok sorusu yanıt bulurken, bu konuda ki tüm problemlerinde çözülmesi bekleniyor. İşte EYT'de kritik gün ve daha fazlası...EY

Milletvekillerinin deprem bölgesinde olması nedeniyle çalışmalarına 3 hafta ara veren Meclis'te mesai yeniden başlıyor. Genel Kurul'da öncelikle emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif ele alınacak. 

YARIN KABUL EDİLMESİ BEKLENİYOR

AK Parti Meclis grubundan yapılan açıklamalarda, EYT düzenlemesinin Meclis açılır açılmaz görüşülerek yasalaşacağı vurgulandı. Bu çerçevede, EYT teklifinin yarın Genel Kurul’da kabul edilmesi bekleniyor.

Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak.

İLK ETAPTA 2,2 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girecek olan EYT düzenlemesiyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Sigortalılık süresi ve prim gün sayısı şartlarını ilerleyen tarihlerde dolduracaklarla birlikte EYT düzenlemesiyle emekli olacakların sayısı, 4 milyon 800 bin kişiyi bulacak.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Meclis Genel Kurul’da görüşüldükten sonra düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

EYT’DEN SONRA SIRA BORÇ YAPILANDIRMADA

Meclis Genel Kurulu’nda, EYT düzenlemesinden sonra vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

Meclis'te Deprem Araştırma Komisyonu da kurulacak. 5 siyasi partinin konuyla ilgili önergelerinin birleştirilerek Genel Kurul'da ele alınacak. Komisyon bölgede incelemelerde bulunacak ve uzmanlardan bilgi alacak. Depremlerin yol açtığı can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik kapsamlı rapor hazırlanacak.

Meclis Genel Kurulunda Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin genel görüşme yapılması da bekleniyor.

SİYASİ PARTİLER GRUP TOPLANTILARI YAPACAK

Bu hafta siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Liderler kürsüden gündemi değerlendirecek.

Kaynak: haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.