Irak Türkmen Cephesi o kente taşındı!

Irak Türkmen Cephesi o kente taşındı!

ITC Musul İl Başkanlığı, kentin terör örgütü IŞİD’in işgalinde olmasından dolayı geçici bir süre için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Duhok kentine taşındı

Genel Başkanı Salihi, “Kamplarda kalan Türkmenlere daha yakın olmak için Duhok’tayız” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Duhok’a taşındı

Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) Musul İl Başkanlığı, kentin terör örgütü IŞİD’in işgalinde olmasından dolayı geçici bir süre için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Duhok kentine taşındı.

Duhok’taki resmi açılış törenine ITC Genel Başkanı Erşat Salihi, Duhok İl Valisi Ferhat Etruşi, IKBY Parlamentosu ITC Milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda etnik dini azınlık temsilcileri katıldı.

Aydın Maruf, IŞİD’in Ninova iline bağlı Musul kenti ve Telafer ilçesini işgal etmesinden sonra çok sayıda Türkmen’in Duhok kenti başta olmak üzere birçok bölgeye göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.