İstanbul Turan Yazgan'ı Anacak

İstanbul Turan Yazgan'ı Anacak

Türk Dünyası’na adayan Prof. Dr. Turan Yazgan vefatının 3. yılında düzenlenecek bir programla İstanbul'da anılacak.

Ömrünü Türk Dünyası’na adayan Prof. Dr. Turan Yazgan’ı, vefatının 3. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği özel bir programla anılıyor.

Yazgan’ın kurucusu olduğu Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’yla birlikte hazırlanan, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’ndeki etkinlik; yarın 14:00’te başlayacak.

“Fotoğraflarla Turan Yazgan Sergisi” nin açılışının ardından, TDAV Genel Başkanı Közhan Yazgan kürsüye çıkacak. Şef Dr. Nermin Gültek yönetimindeki TDAV MüzikTopluluğu da bir konser verecek. “Anılarla Turan Yazgan Paneli”nde ise Dr. Agâh Oktay Güner, Prof. Dr. Salih Aynural, Prof. Dr. Ahmet Yörük ile Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzila Rüstemha konuşacak. Ayrıca, Türk Dünyası Turan Yazgan Büyük Ödülü’nelayık görülen Kazakistan’ın tanınmış şair, yazar ve devlet adamı Olcas Süleyman’a ödülü takdim edilecek. Etkinliğe; Tataristan Yazarlar Birliği Başkanı ve Milletvekili Renat Muhammedi, Kazakistan Kızılordu Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılışbay Bisenov ile Azerbaycanlı şair, yazar ve devlet adamı Sabir Rüstemhanlı da katılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.