İYİ Parti'den HDP Açıklaması! HDP'den Rahatsız Değiliz..

İYİ Parti'den HDP Açıklaması! HDP'den Rahatsız Değiliz..

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaretinden, istifa eden Yavuz Ağıralioğlu dışında parti olarak rahatsız olmadıklarını söyledi.

Yİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuştu.

Partisinin seçimlerde 80 ile 100 arasında bir milltevekili çıkarmaya hedeflediğini söyleyen Özlale, CHP'yle de bazı seçim bölgelerinde ortak liste oluşturacaklarını kaydetti.

AĞIRALİOĞLU'NUN İSTİFASI

Eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasına değinen ve çalışma arkadaşının yaptığı çıkışın partiye yarar sağlamadığını aktaran Özlale, "Bence yaptığı açıklamalar partinin hiçbir şekilde görüşünü yansıtmadığı için partiye de yarar sağlamadı. O bakımdan ben, 'Bu eleştirilerini keşke aile içerisinde söyleseydi. Partiyi hiçbir şekilde bağlamayan, üzen açıklamalar yapmasaydı' dedim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı adayları Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaretine de yorum yapan İYİ Partili Özlale, "Ziyarete tepki gösteren yoktu. Yavuz Ağıralioğlu'nda bir rahatsızlık yarattı ama partide bir rahatsızlık yaratmadı. Biz Ortak Politikalar Mutabakat Metni hazırladık. Anayasa değişikliği önerisi hazırladık. Bütün bunların altına altı siyasi partinin genel başkanı imza attı. Dolayısıyla kendini bağladı. Bu olduktan sonra, bu mutabakat metni imzaladıktan sonra bizim seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayı HDP'yi de ziyaret edecek AK Parti'yi de ziyaret edecek, MHP seçmeninden de Vatan Partisi seçmeninden de oy isteyecek. Oy isterken de o mutabakat metni doğrultusunda oy isteyecek. Kendisini bağlayan metnin dışına çıkıp bir şey vaat etmeyecek. Siyasi parti liderleri o metni imzaladı ve dedi ki; Türkiye'deki her seçmenden, buna HDP seçmeni de dahil, gidip oy isteyeceksin. Bundan daha doğal bir şey yok. Kemal Bey de Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçildikten sonra diğer partileri ziyaret ettiği gibi HDP'yi de ziyaret etti. Bu partide herhangi bir huzursuzluk, tedirginlik yaratmadı" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.