Meteoroloji Saat Verip Uyardı! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat..

Meteoroloji Saat Verip Uyardı! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak bazı bölgelerde sağanak yağışların görüleceği belirtildi. İşte detaylar ve il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyi ile Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bazı bölgelerde yağışlar kuvvetli olabilir.

Hava Sıcaklığı Tahminleri

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif eserken, Doğu Anadolu'nun batısı ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Mersin'in kuzeyi ve Adana çevresinde yerel kuvvetli, İzmir çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışların olabileceği belirtildi. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Sarı Kodlu Uyarı Verilen İller

Meteoroloji tarafından sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapılan iller şunlar: Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Aksaray, Kırıkkale, Çorum, Kayseri, Konya, Niğde, Yozgat ve Karaman.

Öne Çıkan İl İl Hava Durumu Tahminleri

  • İstanbul: Parçalı bulutlu, sıcaklık 14°C ile 21°C arasında değişecek.
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 15°C ile 28°C arasında.
  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 13°C ile 19°C arasında.
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 19°C ile 27°C arasında.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülke genelinde hava durumunun değişkenlik göstereceği ve bazı bölgelerde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor. Vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.