Okulların 30 Gün Erken Açılmasına Karar Verildi! Eylül Yerine Ağustos'ta Okula Geleceksiniz!

Okulların 30 Gün Erken Açılmasına Karar Verildi! Eylül Yerine Ağustos'ta Okula Geleceksiniz!

Öğrencilerin eğitim öğretim hayatı ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Okulların 30 gün erkenden açılmasına ilişkin karar kimleri kapsıyor? İşte Ağustos'ta okula gidecek olan öğrenciler...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan daha önce gelen açıklamada okulların erken açılabileceği vurgulanmıştı. Bu konuyla ilgili eski Bakan Mahmut Özer'in açıklamaları gündeme yeniden geldi. Peki okullar hangi tarihte eğitime açılacak? Öğrenciler eğitim hayatına bu sene erken başlayabilir.

Eski  Milli Eğitim Bakanı Özer, deprem bölgesinde eğitim öğretimin başladığı illere yönelik olarak, bu illeri depremlerin etkisiyle 3 kategoriye ayırdıklarını ifade etti. Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta, Gaziantep, Osmaniye ve Adana'da 13 Mart'ta, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ise hazır olan ilçelerde 27 Mart'ta eğitim öğretimin başladığını belirtti.

Özer, bu kapsamda Malatya'da 8 ilçe, Kahramanmaraş'ta 2 ilçe, Hatay'da 7 ilçe, Adıyaman'da 5 ilçede 27 Mart itibarıyla eğitim öğretimin başladığını aktardı ve "Bugün itibarıyla artık deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretim başlamış oldu." şeklinde konuştu.

Ayrıca Özer, depremden sonra başka illere nakil aldıran öğrencilerin eğitim öğretimin normalleşmesiyle birlikte bölgeye geri dönmeye başladığını ve bugün itibarıyla 35 bin 694 öğrencinin nakillerinin kendi illerine alındığını vurguladı.

Deprem bölgesindeki okullarda eğitim öğretim döneminin 16 Haziran 2023'te sona ereceğini belirten Özer, ayrıca şunları ifade etti:

"10 ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında bir telafi programı yapacağız. Hazırlıkları tamamlandı ve gerekli materyaller, dokümanlar hızlı bir şekilde basıma geçti. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığında, bu telafi programına yaklaşık bir aylık süre boyunca devam edeceğiz. Bu öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için yaklaşık 2 aylık bir telafi programı hazırlığı tamamlandı. Bu telafi programı zorunlu değil, isteğe bağlı olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.