Ordu'ya Şehit Ateşi Düştü (Uzman Çavuş Sabri Eryeler)

Ordu'ya Şehit Ateşi Düştü (Uzman Çavuş Sabri Eryeler)

Van Başkale'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in acı haberi, memleketi Ordu'da ailesine ulaştı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan Ordu'nun Kumru İlçesi'ne bağlı Ortaca Mahallesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Sabri Eryeler, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin acı haberi askeri yetkililer tarafından, ev kadını anne Emine ile çiftçi olan baba Muammer Eryeler'e verildi. Bekar olan şehit Sabri Eryeler'in 2.5 yıldır uzman çavuş olarak Van'da görev yaptığı belirtildi.

ŞEHİT ASKER TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Van'ın Başkale İlçesi Yolmaçayır Mahallesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler için Van Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, YYÜ Rekörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri askerler ve polisler katıldı. Törende Şehit Uzman Çavuş Eryeler'in öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehit Eryeler'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra uçakla Ordu'ya gönderildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ ORDU'YA GETİRİLDİ

Van'ın Başkale İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in cenazesi askeri uçakla memleketi Ordu'ya getirildi. Şehit Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in cenazesi Ordu-Giresun Havalimanı'nda törenle karşılandı. Buradaki törende Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Sedat Sarıkaya, daire müdürleri, askeri erkan, polis ve jandarma ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin ev hanımı annesi Emine ile çiftçi babası Muammer Eryeler, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Oğlunun tabutunun ardından ağlayarak yürüyen acılı anne "Ordu'ya hoşgeldin şehidim. Benim canım yavrum, asker uzman oğlum böylemi gelecektin aslan oğlum" diyerek ağıt yaktı.

Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze aracıyla Kumru Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Şehit Sabri Eryeler, yarın öğle namazına müteakip Kumru'da düzenlenecek olan törenin ardından Ortaca Mahallesi'nde toprağa verilecek.

dha-65b63f537fabdc9847a27c6b51eba414-2-t.jpgdha-b1dfae2b3e2c36a9e6e471a3f106cabb-8-t.jpg

Ordu'ya Şehit Ateşi Düştü (Uzman Çavuş Sabri Eryeler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.