Yolcu Otobüsünde 322 Parça Tarihi Eser Bulundu

Yolcu Otobüsünde 322 Parça Tarihi Eser Bulundu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yolcu otobüsünde yaptıkları aramada satmak için Bursa'ya getirilen toplam 322 parça tarih eser buldu.

Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 43 yaşındaki S.B.nin, Manisa'dan çanta içerisinde satmak için Bursa'ya tarihi eser getireceği bilgisine ulaştı. Bursa girişinde S.B.nin bindiği otobüsü durduran jandarma ekipleri S.B. ile arkadaşı 36 yaşındaki A.B.nin çantalarında Bizans Dönemi'ne ait 196 bronz sikke, İslam Dönemi'ne ait 114 gümüş sikke ile Roma ve Rönesans dönemlerine ait 12 yüzük, madalyon ve ok ucu ele geçirildi. Tarihi özelliği bulunan eserler Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. ifadeleri alınan şüpheliler, "tarihi eser kaçakçılığı" suçundan çıkartıldıkları nöbetci mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.